Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 952: Ucraina acuză Rusia că a executat 16 prizonieri de război pe frontul de est / RO -Alert în Tulcea după un atac rusesc în apropiere de graniță

HotNews.ro
LIVE Război în Ucraina, ziua 952: Ucraina acuză Rusia că a executat 16 prizonieri de război pe frontul de est / RO -Alert în Tulcea după un atac rusesc în apropiere de graniță
Clădire distrusă în Pokrovsk Foto: Genya SAVILOV / AFP / Profimedia

Autoritățile din Ucraina au demarat o anchetă cu privire la ceea ce au descris a fi execuția sumară de către trupele ruse a 16 soldați ucraineni care s-au predat pe linia frontului de est, în apropiere de Pokrovsk. Procurorul General al Ucrainei a declarat că verifică videoclipuri publicate online și investighează circumstanțele cazului.

Uniunea Europeană a lansat deja 14 „pachete” de sancţiuni împotriva Rusiei de la invazia acesteia în Ucraina în 2022, dar aceste măsuri destinate să slăbească „maşina de război” a Kremlinului nu au dat rezultatele scontate, întrucât Moscova le ocoleşte recurgând la un întreg arsenal de tertipuri, consemnează miercuri France Presse într-o analiză pe această temă, potrivit Agerpres.

Forțele ucrainene au distrus 11 din cele 32 de drone cu care Rusia a atacat teritoriul ucrainean în cursul nopții, au transmit miercuri forțele aeriene ucrainene.

Alte patru drone au părăsit spațiul aerian ucrainean în direcția Rusiei și 10 drone au fost pierdute în regiunile din nordul și centrul Ucrainei ca urmare a contramăsurilor de război electronic, potrivit armatei ucrainene.

Dronele rusești au atacat districtul ucrainean Izmail de lângă fluviul Dunărea în sudul regiunii Odesa, a declarat guvernatorul local Oleh Kiper pe mesagerul Telegram.

„Rușii au vizat portul și infrastructura de frontieră”, a declarat Kiper, adăugând că doi șoferi de camioane, inclusiv un cetățean turc, au fost răniți.

Trupele ruse controlează complet orașul Vuhledar din estul regiunii Donețk din Ucraina, au declarat miercuri canalul Telegram SHOT și bloggerii de război pro-ruși. Ministerul rus al Apărării nu a confirmat încă capturarea orașului.

Marți, un oficial regional ucrainean a declarat că trupele ruse au ajuns în centrul orașului, un bastion pe un teren strategic înalt care a rezistat atacurilor rusești timp de mai bine de doi ani.

Un mesaj RO-Alert a fost emis în noaptea de marţi spre miercuri pentru zona de nord a judeţului Tulcea privind riscul căderii unor obiecte din spaţiul aerian, după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei.

Autoritățile din Ucraina au demarat o anchetă cu privire la ceea ce au descris a fi execuția sumară de către trupele ruse a 16 soldați ucraineni care s-au predat pe linia frontului de est, în apropiere de Pokrovsk, relatează The Guardian.

„Acesta este cel mai mare caz raportat de executare a prizonierilor de război ucraineni pe linia frontului și încă un indiciu că uciderea și torturarea prizonierilor de război nu sunt incidente izolate”, a declarat procurorul general al Ucrainei, Andriy Kostin, pe X. „Aceasta este o politică deliberată a conducerii militare și politice ruse“.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Evenimentele de marți, ziua 951 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro