La Dacia se discută dacă să fie oprită producția. Uzina funcționează până acum în parametri normali
Deşi în unele zone din Europa, producţia auto a fost afectată puternic de pandemia de coronavirus, la Mioveni până marți s-a lucrat în parametri normali. Totuşi, ultimele zvonuri venite dinspre uzină indică faptul că patronatul şi sindicatele se vor întâlni pentru a discuta oprirea producţiei în contextul în care Renault a anunţat închiderea mai multor fabrici, iar la nivel global alţi producători auto au făcut acelaşi lucru, scrie publicația Curierul Zilei din Argeș.
Discuţiile între patronat şi Sindicatul Automobile Dacia pe marginea unei posibile opriri temporare a fabricii, subiect aflat pe buzele salariaţilor de mai bine de o săptămână, sunt avansate, dar o decizie în acest sens va fi luată, cel mai devreme, miercuri, scrie Adevărul.
„Abia după întâlnirea de mâine vom şti. Personal, eu nu sunt de acord să continuăm, dar nu depinde numai de mine. Am discutat acest lucru cu patronatul. Analizăm ce măsuri luăm în vederea protejării salariaţior faţă de acest virus”, a declarat, marţi, Ion Iordache, vicepreşedintele Sindicatului Automobile Dacia.
Ce măsuri au anunțat Dacia și Renault România
În contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global, Groupe Renault are ca prioritate sănătatea angajaților săi și a luat măsuri de prevenție la nivelul tuturor activităților pe care le desfășoară în România în Renault Bucharest Connected, Titu, Oarja, Mioveni și Pitești.
* Periodic, toți angajații au fost informați asupra importanței respectării măsurilor de igienă, cele 10 reguli de prevenire a infectării cu COVID-19, promovate la scară națională de Guvernul României.
* Măsuri de prevenție și de dezinfecție au fost implementate în toate site-urile (nr: unitățile) din România.
* Angajații care au copii școlarizați și a căror activitate nu se poate derula la domiciliu pot solicita aplicarea Legii privind acordarea de zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ.
* Deplasările profesionale în România sunt limitate.
* Munca de la domiciliu este recomandată, atunci când activitatea desfășurată permite adoptarea acestei soluții.
* Sunt prioritizate întâlnirile la distanță.
* Evenimentele cu public intern numeros, programate până la sfârșitul lunii martie, au fost amânate.
* A fost pusă în funcțiune o linie telefonică de urgență pentru toți angajații, în vederea informării constante, în cazul în care apare posibilitatea ca unul dintre angajați să fi fost în contact cu o persoană infectată.