Sari direct la conținut

Aproape 2.000 de plangeri la CNA s-au prescris. Jumatate erau pentru Antena 1, Antena 3 si Romania TV

HotNews.ro

Un vraf de reclamatii ale telespectatorilor nemultumiti de programele TV nu vor mai fi analizate de Consiliul National al Audiovizualului. Mai multe posturi TV scapa de aproape 2.000 de reclamatii, Antena 3 fiind in topul „salvatilor”, scrie paginademedia.ro.

Paginademedia.ro a solicitat o situatie a numarului sesizarilor ce vizeaza posturi centrale, din perioada 2014 – 2016, si care nu mai pot fi analizate.

Raspunsul arata amploarea situatiei: 1.640 de reclamatii nu au mai ajuns sa fie discutat in sedinta pe motiv ca faptele s-au prescris. 1.640 de romani care au crezut ca gasesc in CNA – „garant al interesului public” – rezolvarea nemultumirilor si plangerilor la adresa derapajelor de pe TV.

Antena 3 este in topul plangerilor prescrise: scapa de 400 de reclamatii, adica un sfert din numarul total de plangeri care nu vor mai ajunge in fata forului audiovizual.

Situatia pe posturi:

  • 400 dintre reclamatiile prescrise vizeaza Antena 3,
  • 238 – Antena 1
  • 169 – Romania TV
  • 153 – Pro TV
  • 95 – B1 TV.

Petitionarii vor primi un raspuns sec care va suna cam asa: „CNA a decis ca nu vor mai fi analizate sesizarile mai vechi de sase luni.”

In urma cu doua saptamani, CNA a decis ca nu va mai analiza aceste reclamatii, deoarece sunt mai vechi de sase luni.

Totul a pornit de la o amenda data de CNA postului Mynele TV pentru spoturi la linii erotice.

Povestea incepe in februarie 2014, cand postul Mynele TV (care intre timp s-a inchis) a fost sanctionat cu 100.000 de lei. Televiziunea, in care actionar a fost cantaretul Costi Ionita, difuzase cu un an in urma, in februarie 2013, spoturi la linii erotice, lucru interzis de legea audiovizualului.

Televiziunea a contestat in instanta amenda primita, iar Curtea de Apel si, mai apoi, Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis la unison:

„Decizia contestata este nelegala, intrucat la data aplicarii sanctiunii – 6 februarie 2014, era implinit termenul de prescriptie de sase luni, prevazut de art 13. Din OG nr 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor”, arata motivarea instantei.

Dupa ce in toamna lui 2015 s-a creat precedentul, membrii au decis sa nu mai puna pe ordinea de zi sesizari ‘expirate’ de la cititori.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro