Sari direct la conținut

Utile: Sutienul care da cancer si alte opt mituri demontate; Iata de ce boala risti sa te imbolnavesti daca lucrezi de noapte; Sase lucruri mai putin cunoscute despre mierea de albine

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Sutienul care da cancer si alte opt mituri demontate. Cercetatorii din Asociatia Americana de Cancer au publicat un articol in revista „Cancer Epidemiology, Biomarkers & Preventions” , unde au explicat mitul conform caruia folosirea sutienului se afla in legatura cu cancerul la san Echipa a realizat un experiment ca sa demonstreze legatura dintre cancerul de san si purtarea sutienului sau a bustierelor sportive, unde au participat 1,513 femei aflate la menopauza care aveau intre 55 si 74 de ani. Participantii au fost grupati in 3 serii 454 de femei cu carcinom invaziv ductal, 590 de femei cu carcinom lobular si 469 de femei care nu sufereau de cancer. „Studiul nostru nu a gasit niciun fel de legatura intre cancerul de san si sutienul purtat de paciente”, spune Chen, cercetator in Public Health Sciences Division la Fred Hutchinson Cancer Research. „Riscul este acelasi indiferent de numarul de ore in care o femeie poarta sutienul, daca are sustinere sau nu si varsta la care au inceput sa il poarte”, scrieDoctorulZilei.ro.

Cele mai eficiente sapte remedii pentru reumatism. Zilele umede si reci ale toamnei aduc pentru multe persoane dureri si imposibilitate de a se misca, din cauza a ceea ce numim reumatism. Cu remediile naturale potrivite, suferinta poate fi tinuta in frau cu succes. Termen vag atribuit unui grup de afectiuni, acute sau cronice, de cauze diverse, ce stanjeneste buna functionare a aparatului locomotor, reumatismul e pe buzele tuturor atunci cand se incearca descrierea durerilor survenite, de obiecei, la nivelul articulatiilor odata cu schimbarea vremii. In foarte multe cazuri, mai ales in stadiile necomplicate ale bolii, suferinta poate fi tinuta in frau cu ajutorul remediilor naturale, anuntaAdevarul.

Iata de ce boala risti sa te imbolnavesti daca lucrezi de noapte. In mod normal,omul este programat sa-si caute odihna in perioada noctura a celor 24 ore. Chiar daca este platit mult mai bine acest timp de munca poate pune in pericol sanatatea omului. Munca de noapte creaza probleme de concentrare, de memorie, iritabilitate, dar si diverse boli asociate cu epuizarea fizica, precum cele cu inima sau probleme intestinale. In cazuri grave, poate conduce chiar la dezvoltarea unor tipuri de cancer,arata un studiu realizat la Brigham Hospital din Boston. „In urma cu 50 de ani doar 2% dintre oamenii planetei dormeau in jur de 6 ore sau mai putin, pe noapte, in zilele noastre numarul a ajuns la 28%”, arata cercetatorii. Cele mai expuse meserii sunt acelea de controlori de trafic aerian, soferi de camioane, piloti de avioane sau nave maritime. Cu un grad de risc mai redus de imbolnavire ar fi muncitorii din fabrici, politistii, pompierii, doctorii, asistentele medicale, angajatii din hoteluri sau din media si cam toti cei care lucreaza in schimburi de noapte, informeazaLibertatea.

Sase lucruri mai putin cunoscute despre mierea de albine. Multi o folosesc doar pentru a-si indulci cafeaua sau ceaiul, insa mierea de albine este un adevarat medicament natural. Mierea este un adjuvant excelent in tratamentul afectiunile respiratorii, dar si in cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei. Atentie, insa, nu e indicata bebelusilor si diabeticilor. Mierea se mai poate folosi si pentru tratarea acneei. „Se pot face masti doar cu miere sau cu miere si polen in care sa se puna si o picatura de propolis. Aplicata in strat gros, mierea previne suprainfectarea ranilor, accelereaza regenerarea tesuturilor afectate si favorizeaza cicatrizarea”, spune Cristina Mateescu, scrieDoctorulZilei.ro.

Aspirina, trucul nestiut pentru ten si par. Ti-ai imaginat vreodata ca mica tableta alba frecvent utilizata in tratarea durerilor si in reducerea febrei poate fi un bun remediu si pentru problemele de ten? Aspirina iti face pielea sa arate mai tanara, mai supla si, in plus, trateaza si acneea. Acidul salicilic din aspirina este un compus cu actiune exfolianta si antiinflamatoare, care accelereaza regenerarea pielii. Acidul beta hidroxil din acest medicament ajuta la calmarea rosetii, a inflamatiilor si mancarimilor pielii. Acesta patrunde adanc in piele pentru a desfunda efectiv porii, stimuland reinnoirea si contribuind eficient la exfolierea celulelor moarte. De asemenea, aspirina previne modificarile de culoare ale pielii, cauzate de imbatranire sau de razele soarelui, si reduce aparitia ridurilor si a liniilor fine, datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro