Utile: Ce boli transmit tantarii si capusele si cum le prevenim; Diabetul de tip 2, mai frecvent in randul persoanelor care lucreaza in schimburi; Boala care face aproape la fel de multe victime ca SIDA
Plante care-ti pot afecta sarcina. Se stie ca plantele sunt adevarate medicamente pentru organism. In timpul sarcinii, insa, trebuie sa fii precauta la unele dintre ele deoarece iti pot face mai mult rau decat bine. De exemplu, unele plante pot provoca avort spontan, naseri premature sau pot afecta starea de sanatate a bebelusului. Frunzele de zmeur, semintele de in si cimbrul provoaca contractii puternice care pot avea ca rezultat nasteri premature. In cazul in care gravida a depasit termenul de nastere, atunci se recomanda ceaiul din frunze de zmeur pentru a i se declansa nasterea. Integral in clickpentrufemei.ro.
Ce boli transmit tantarii si capusele si cum le prevenim. In ce situatii sunt cu adevarat periculoase intepaturile, explica specialistii in boli infectioase Bolile tropicale au inceput sa se raspandeasca in Europa, principalele motive fiind globalizarea si schimbarile climatice. Vara fara intepaturi de insecte e o contradictie in termeni. Cele mai frecvente sunt cele de tantari, capuse, albine sau viespi, insa putine dintre acestea sunt cu adevarat periculoase. Sunt varii specii de tantari la noi care apartin genului Culex, care pot transmite in cel mai rau caz virusul West Nile, explica medicul primar boli infectioase Catalin Apostolescu, purtatorul de cuvant al Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals” din Bucuresti. Infectarea cu virusul West Nile apare la un interval de timp cuprins intre 3 si 14 zile de la intepatura. 20% din persoanele infectate dezvolta simptome moderate ale bolii caracterizate prin febra, dureri de cap, varsaturi, dureri ale articulatiilor si inflamarea ganglionilor limfatici, noteaza doctorulzilei.ro.
Diabetul de tip 2, mai frecvent in randul persoanelor care lucreaza in schimburi. Diabetul de tip 2 este mai frecvent la persoanele care lucreaza in schimburi, sustine un studiu international realizat de cercetatorii de la universitate chineza, informeaza BBC. Rezultatele cercetarii realizate de oamenii de stiinta de la Universitatea Huazhong de Stiinta si Tehnologie din China a aratat ca persoanele care lucreaza in schimburi sunt cu 9% mai predispuse sa faca diabet de tip 2. Un procent foarte ridicat este prezent in randul populatiei masculine, iar barbatii care lucreaza in schimburi fiind cu 35% mai predispusi fata de cei care au program strict. De asemenea, pentru cei care schimba turele de zi cu turele de noapte, riscul creste cu 42%, scrie Adevarul.
Slabeste 7 kg doar cu cateva reguli simple! Chiar daca esti in concediu si te simti foarte relaxat, nu trebuie sa uiti de regulile alimentare. Astfel, iti pastrezi sanatatea si, bonus, poti chiar sa slabesti. Iata ce te sfatuiesc specialistii sa faci! Deoarece caldura de afara diminueaza pofta de mancare, nutritionistii sunt de parere ca trebuie sa respecti un anumit program alimentar. Si cum pe piata e o explozie de fructe si legume proaspete e momentul sa profiti de ele pentru ca sunt si sanatoase si sarace in calorii. Nu uita nici de exercitiile fizice, care fac orice dieta mult mai eficienta. Daca vrei sa consumi carne, pe timpul verii, trebuie neaparat sa fie saraca in grasimi, sa fie gatita sanatos si insotita de salate. Daca vei opta pentru felurile principale, alege carnea de pui, peste sau vita, facuta pe gratar sau fiarta, asezonata cu o salata de legume. In paralel, incerca sa renunti la toate alimentele nesanatoase si la bauturile carbogazoase, informeaza Click.
Boala care face aproape la fel de multe victime ca SIDA. Hepatita este o maladie care face aproape la fel de multe victime ca SIDA, cauzand aproximativ 1,4 milioane de decese in fiecare an, au anuntat, Geneva expertii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Cu ocazia Zilei mondiale contra hepatitei, sarbatorita pe 28 iulie, expertii de la OMS au spus ca aceasta boala, care poate sa provoace cancer, ar putea fi invinsa, daca programele de tratament ar fi implementate in paralel cu cele implementate pentru alte boli, precum SIDA. In total, circa 1,5 milioane de persoane au murit din cauza complicatiilor provocate de SIDA in anul 2013. Din cele 1,4 milioane de persoane care au murit din complicatii generate de hepatita, 90% au contractat hepatita B si hepatita C, boli care se fac vinovate de declansarea a doua treimi din totalul cazurilor de cancer hepatic pe plan mondial, scrie doctorulzilei.ro.