Sari direct la conținut

Elevi, vi se pregateste o surpriza!

Smile Media
Radu Jugureanu, Foto: SIVECO
Radu Jugureanu, Foto: SIVECO

E timpul unei mari provocari pentru elevi si profesori: manualele digitale! Hartia se transforma in imagine, lectiile capata sunet si culoare, simularile incita imaginatia, temele devin adevarate provocari contra cronometru.

Abecedarul, istoria, fizica si geografia – sunt primele manuale digitale pentru elevii claselor I – XII realizate de SIVECO, cel mai mare furnizor de solutii educationale.

Experienta pe care SIVECO a castigat-o timp de 12 ani in realizarea de materiale educationale in format digital este concretizata acum intr-un nou concept: manualul digital, imbunatatit prin gazduirea sa pe tableta si prin utilizarea tuturor aplicatiilor si a facilitatilor pe care aceasta le pune la dispozitia utilizatorului.

„Etapa de cercetare a generat definirea unui model functional pentru manualul digital prin care se asigura trecerea de la reproducerea informatiei la crearea cunoasterii de catre elevi. In baza cercetarii fundamentale si aplicative am strucurat continutul eBook. Am elaborat deja prototipuri functionale, iar evaluarea calitativa facuta in interiorul scolilor a relevat ca profesorii si elevii sunt pregatiti sa imbratiseze noua tehnologie. Suntem bucurosi ca am reusit sa cream efectul de imersivitate pe care il asteptam de la un manual digital”, a declarat prof.Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL eContent din SIVECO Romania, in cadrul conferintei ZF Mobilio 2013.

Lectiile nu sunt simple pdf-uri transpuse pe ecran, ci sunt insotite de secvente audio, video, animatii, simulari, activitati in laboratoare reale sau virtuale, e-portofoliu in care pot fi salvate toate temele si incercarile elevilor.

Manualele au fost facute in baza curriculei nationale pentru fiecare disciplina in parte. La realizarea elementelor de interactivitate s-a luat in consideratie atat atributul specific tabletelor ca tehnologie mobila, dar mai ales cele mai recente cercetari mondiale privind psihopedagogia scolara.

„Manualul pe care il propunem in format digital reprezinta un pas semnificativ in micsorarea decalajului existent dintre nivelul tehnologic al societatii actuale si modul de gazduire si de impartasire a cunoasterii informatiei in sistemul educational romanesc. Manualul ofera sistemului de invatamant national o viziune inovativa asupra abordarii curriculare si asupra activitatii la clasa si in afara ei, prin caracterul interactiv al continuturilor invatarii si prin utilizarea tehnologiei touch-screen pe care tableta o pune la dispozitia elevilor. Multi dintre ei sunt deja familiarizati cu utilizarea tabletelor si a smartphone-urilor, astfel ca interactiunea va fi una fireasca. Avem in vedere crearea unor proiecte prin care aceste manuale sa ajunga la elevi”, a adaugat Radu Jugureanu.

La elaborarea celor 4 manuale au contribuit psihopedagogi, specialisti in proiectarea invatarii, programatori, graficieni, designeri si profesori de mare valoare din invatamantul romanesc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro