Sari direct la conținut

Un gigant al lumii petroliere va folosi software romanesc

HotNews.ro
Iulian Manea - Director Regional al SIVECO Romania, Foto: SIVECO Romania
Iulian Manea - Director Regional al SIVECO Romania, Foto: SIVECO Romania

Specialistii romani in informatica au de ce sa fie mandri. Software-ul made in Romania este folosit de cele mai mari companii din lume.

De curand, Black Sea Terminal a incheiat un parteneriat de colaborare cu SIVECO care va furniza un sistem de gestiune informatica a activitatilor portuare. Portul Black Sea Terminal, construit in Georgia, este destinat transportului de petrol si produse petroliere. Acesta este detinut de catre SOCAR, una dintre cele mai renumite companii petroliere din lume.

SIVECO Romania va implementa in acest an sistemul ERP SIVECO Applications 2020, va asigura pregatirea utilizatorilor si suportul tehnic aferent modulelor contractate.

Iulian Manea - Director Regional al SIVECO Romania

Iulian Manea – Director Regional al SIVECO Romania

Foto: SIVECO Romania

„Ne bucura ca, in calitate de lider al pietei romanesti de software si furnizor de solutii informatice in 26 de tari, putem sa replicam expertiza companiei la acest client valoros. Oferim un produs matur, validat de sute de implementari de succes, care contribuie semnificativ la eficientizarea activitatii si ofera un control total si o imagine completa asupra intregii afaceri, in acord cu reglementarile legale internationale. Aplicatiile SIVECO se pliaza perfect pe cerintele individuale ale fiecarui client si inglobeaza tehnologii inovative, recunoscute la nivel mondial si atestate ca atare prin numeroasele premii de prestigiu obtinute. SIVECO este prezent in tarile Comunitatii Statelor Independente cu numeroase proiecte informatice complexe, la nivel national”, a declarat Iulian Manea, Director Regional al SIVECO Romania.

Terminalul este dotat cu o infrastructura moderna, iar sistemul integrat de gestiune este certificat ISO 9001, ISO 14001 si ISO 18001. Cele 2 rampe de descarcare a cate 4 linii fiecare permit descarcarea simultana a 168 vagoane tip cisterna. Parcul de rezervoare are o capacitate totala de 320.000 de metri cubi si este format din 16 rezervoare. Pentru operatiunile de incarcare, in port au fost construite doua dane, care pot primi tancuri petroliere cu un tonaj cuprins intre 40.000 si 100.000 de tone. Viteza de incarcare a tancurilor petroliere variaza intre 8.000 si 12.000 de metri cubi pe ora.

Odata cu deschiderea, in luna iunie 2012, a noului complex destinat transportului de propilena, importanta Terminalului a crescut la nivel international.

Sistemul ERP furnizat de SIVECO a fost deja implementat la Compania Nationala OMV Petrom si la COMVEX si UNICOM Holding – cunoscuti operatori portuari de produse petroliere.

Sistemul informatic integrat SIVECO Applications 2020 va asigura ordonarea si ritmicizarea activitatilor, verificarea intrinseca a fiecarei activitati la nivelul fluxului integrat de date din care face parte, cresterea coerentei si corectitudinii datelor primite, prelucrate si transmise.

Sistemul informatic va duce la cresterea vitezei de procesare a documentelor prin eliminarea timpilor de asteptare si a documentelor prelucrate manual, cresterea controlului la nivel financiar intern, asigurarea securitatii datelor prin acces pe baza procedurilor de securitate, cresterea vitezei de accesare a informatiilor si posibilitati avansate de regasire a acestor date.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro