Sari direct la conținut

INTERVIU Dan Amariei de la OCS despre Inna: Asta nu e muzica. E gunoi

HotNews.ro

Dan Amariei, solistul trupei Omul cu Sobolani, a vorbit pentru HotNews despre tendinta artistilor romani de a canta numai in limba engleza si despre foamea de bani care i-a determinat pe muzicieni sa sustina anumiti candidati la alegerile prezidentiale. In ceea ce priveste interesul crescut fata de fenomenul Michael Jackson, declansat dupa moartea starului american, Dan crede ca „oamenii se dau in vant dupa circ, iar moartea este si mai fascinanta. Moarte+circ=love”. Pe 5 februarie, OCS va sustine al zecea concert in Clubul Suburbia din Capitala.

Cosmin Navadaru: Ce mai face OCS in ultima vreme? In continuare dansati legati la ochi cu spatele la zid?

Dan Amariei: In ultimul timp OCS s-a baricadat in studio unde se joaca de-a noul album, care, daca chiar iese cum vrem noi, va fi cel putin interesant, daca nu chiar… „surprinzator”. Iar intre timp avem tot soiul de concerte: vineri, 6 februarie, in Suburbia, apoi o luam spre nord: 19 februarie – Suceava, Club Vox, 20 februarie – Iasi, Groove Venue.

C.N.: Toata lumea se intrece in ultima vreme in a-i aduce omagii lui Michael Jackson… Trupe „tribute” si sosii oficiale ne viziteaza tara, artistii fac si ei piese omagiale, apar premii post-mortem… E bine asa?

D.A.: Nu ma pasioneaza prea tare fenomenul. Oamenii se dau in vant dupa circ, iar moartea este si mai fascinanta. Moarte+circ=love. Urat. Urat…

C.N.: Inna este primul artist roman care a reusit sa se situeze pe pozitia intai intr-un clasament realizat de Billboard. La fel, Edward Maya a intrat si el in topul Billboard. Avem cu ce ne mandri sau nu?

D.A.: Daca asta e un clasament real, atunci, Billboard asta chiar nu mai inseamna nimic. Asta nu e muzica. E gunoi (nici macar frumos ambalat).

C.N.: Au uitat artistii sa mai cante in limba romana? (Cei mai difuzati artisti romani la radio si TV in 2009 au ajuns in top 10 cu piese cantate in limba engleza)

D.A.: Pffua.. mi-ai enumerat niste „artisti” indiscutabili. N-am la ce sa raspund 🙂

Si, da… normal ca nu ai ce sa canti in romana, daca nu ai nimic de zis. Engleza te ascunde mai bine.

C.N.: In urma unui clasament publicat la sfarsitul lui 2009 cu privire la riffurile de chitara, a reiesit ca riffurile vechi sunt cele mai apreciate. Doar doua piese create in ultimul deceniu au reusit sa intre in top 20: Plug InBaby de la Muse pe locul 11 si Seven Nation Army de la The White Stripes pe 15…

D.A.: Nu cunosc clasamentul. Si sincer, Seven Nation Army trebuia sa fie muuult mai sus. Poate in primele 3, dupa umila-mi parere.

C.N.: Ce parere ai despre artistii care sustin public un anumit om politic? (In campania pentru alegerile prezidentiale, Iris a fost cu Sorin Oprescu, Mihai Margineanu si Ducu Bertzi cu Crin Antonescu, Florin Chilian cu Mircea Geoana)

D.A.: Vorba cantecului: e foame! E foame mare. Fiecare stie cat de „artist” e. Si se comporta ca atare.

C.N.: Ce alegi? Florin Salam (Romania), Pavel Turcu (Moldova) sau PigMan (Letonia)? Si de ce? (Toti trei au intrat in preselectia pentru Eurovision 2010, fara a accede insa si in finala nationala)

D.A.: Nu am ce sa aleg. Iar din punctul meu de vedere, Eurovisionul nu e un subiect de discutie. Nu vad ce am putea discuta despre ce se intampla acolo.

C.N.: Prea multa seriozitate strica. Prin urmare: care este cel mai neobisnuit autograf pe care l-ai dat vreodata?

D.A.: Sincer, sunt destul de sceptic fata de autografe si mai ales fata de atitudinea asta „superioara” a celui care da asa ceva. De aia incerc sa nu fac caz din asta. Cred ca am dat la un moment dat unul pe un semi-san (adica… mai spre umar, asa 🙂 ). Am fost profund rusinat si fastacit. Nu e de mine.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro