Sari direct la conținut

Noua motive pentru care poti ramane somer

HotNews.ro

Daca intrebi pe cineva de ce a fost dat afara de la serviciu va spune ca seful a avut ceva cu el. Nu este imposibil sa se fi intamplat asta, insa sunt putine persoane care au curajul sa recunosca adevaratele motive care l-au determinat pe patron sa le ceara sa plece. In articol vei gasi cateva dintre ele:

Ai mintit sau ai dat dovada de lipsa de integritate la serviciu.

Este important sa fii sincer atat cu sefii, cat si cu colegii. Si mai ales sa nu gresesti, intentionat sau nu, rapoartele despre cheltuielile firmei. Nu uita ca ar trebui sa nu discuti cu toate lumea despre ceea ce se intampla in compania in care lucrezi, despre proiecte, servicii etc. pentru a nu avea probleme.

Ai scris lucruri false in CV.

Daca te sfatuieste cineva sa inventezi ceea ce scrii in CV, ori este naiv, ori vrea sa iti faca un rau. In strainatate, din ce in ce mai multi angajatori verifica datele din CV. Suna la toate fostele tale locuri de munca si cer referinte despre tine. Daca firma care apare in CV nu mai exista, ori daca ai sustinut ca ai absolvit anumite cursuri si acest lucru nu este adevarat, risti sa fii dat afara.

Ai refuzat sa faci ceea ce ti s-a spus.

Putini au puterea sa nu faca ceea ce le spune seful, riscand sa-si piarda slujba. Daca ti se pare ca este gresit ceea ce-ti cere, iar ideea ta este mai buna, ar trebui sa stai de vorba cu el sau sa gasesti o forma sa-l determini sa faca dupa cum zici tu. Daca insa iti se cere sa faci ceva ilegal sau imoral, atunci chiar trebuie sa iei atitudine.

Vorbesti prea mult si te ocupi de afacerile personale cand esti la serviciu.

Prin anii ’60-’70, in multe fabrici si birouri din strainatate angajatii nu aveau voie sa vorbeasca intre ei, daramite sa mai aiba alte ocupatii. Dupa 20 de ani s-a desfiintat aceasta regula, insa angajatorii au inceput sa renunte la cei care nu fac altceva decat sa stea la taclale toata ziua. In Romania, depinde cum iti e norocul.

Ai avut mai tot timpul probleme si nu ai reusit sa-ti mai faci treaba.

Fiecare dintre noi putem avea o problema care sa ne afecteze munca, insa de fiecare data ar trebui sa ne anuntam sefii si, eventual, sa luam o mica pauza. Daca insa ne victimizam de prea multe ori, angajatorul va renunta cu timpul la serviciile noastre.

Nu ai putut sa interactionezi cu alti oameni.

Exista o multime de angajati cu probleme de comportament. Daca angajatorii nu pun omul potrivit la locul potrivit, atunci se intampla sa plece urechea la cei care se plang de comportamentul ciudat al colegilor si ajung sa-i dea afara.

Nu ai stiut sa-ti faci meseria pentru care ai fost angajat.

Daca reusesti sa fii destul de convingator la interviu sau daca ai avut un CV care l-a dat gata pe angajator, nu uita ca nu vei scapa de proba practica. Atunci nu mai poti pacali pe nimeni.

Ai tot uitat sa vii la serviciu.

Unii angajati inventeaza diverse scuze sa obtina cateva zile libere pentru a-si rezolva sau nu anumite probleme: fie ca sunt bolnavi, fie ca au un necaz in familie etc. Ei nu ar trebui sa exagereze, pentru ca patronii mai au nevoie de cineva care sa si munceasca.

Ai probleme cu bautura.

Acest lucru duce la accidente, greseli, degradarea relatiilor cu colegii, dar si o imagine proasta pentru companie. Daca nu ai de gand sa indrepti ceva, sfarsesti prin a fi dat afara.

Sursa: hubpages.com

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro