Sari direct la conținut

Compact si Voltaj fac campanie PSD-ului

Evenimentul Zilei

Campania electorala este prilejul asteptat de multe trupe pentru a cistiga un ban in plus sau pentru a aparea in fata fanilor din orasele de provincie. Pe 7 noiembrie, Adrian Nastase si PSD-ul au ajuns la Pitesti.

Intr-un clip electoral al acestui partid, difuzat luni seara la emisiunea “Vorbe despre fapte” de la TVR, trupele Compact si Voltaj apareau ca sustinatori ai Partidului Social Democrat si ai lui Nastase. Liderii celor doua trupe nu s-au aratat deranjati ca PSD-ul le-a folosit imaginea intr-o emisiune

Primii care au urcat pe scena au fost cei de la Compact. Spre sfirsitul melodiei “Cintec pentru prieteni”, Nastase si-a facut aparitia pe scena, i-a strins mina, l-a pupat si l-a imbratisat pe Teo Peter. Au urmat nelipsitele promisiuni electorale. Pentru Pitesti, Nastase are in vedere un program prin care, zice el, va aduce inapoi, “aproape de masini”, tinerii plecati din tara.

Intr-un acelasi montaj s-a putut vedea, cum la sfirsitul discursului, trupa Voltaj a urcat pe scena cu Nastase, Geoana & Co pe acordurile melodiei “We Are the Champions”. Daca cei de la Voltaj erau putin stinjeniti de apropierea “politica”, premierul bitiia incintat din picior. Apoi, Calin Goia, vocalul trupei, l-a “lansat” pe premier: “Adriaaaaan Nastaaaase! Ii multumim pentru prezenta”.

Nu intimplator, probabil, in clipul electoral, difuzat de TVR, selectia s-a oprit la un pasaj din melodia “20” a celor de la Voltaj. “Pentru cei care cred/ Ca viata e facuta doar sa-ti numeri, numeri banii/ Si cum trec anii/ Va spun acum traiti acum/ Viata e frumoasa cum, oricum e ea, usoara, grea.// Tinar vreau mereu sa fiu/ Sa traiesc asa cum stiu/ Ca la 20 de ani/ Fara griji si fara bani.

” In urma cu doua saptamini, cei de la Voltaj ne declarau: “In campania electorala, vom concerta daca ni se asigura conditiile tehnice pe care le dorim. In plus, nu vrem sa vina candidatul sa ne intrerupa la jumatatea concertului”.

“Politicienii isi aduc aminte de noi doar o data la patru ani”

In legatura cu recentul concert pe care l-au sustinut pentru PSD, Gabi Constantin, liderul trupei spune acum: “A fost un spectacol care a inceput cu Compact. Apoi s-au urcat pe scena o gramada de politicieni, printre care Geoana, Nastase. Au vorbit, in timp ce noi eram jos, pregatiti sa urcam pe scena.

La un moment dat, Adrian Nastase a spus: “Acum va las cu niste oameni care nu fac politica, formatia Voltaj”. Noi am crezut ca el coboara si ne-am urcat pe scena, mai putin Calin, care se suie ultimul. Cineva de la mixer, nu din echipa noastra, a pus “We are the champions”, poate pentru coborirea lui Nastase.

Am ramas pe scena pina s-a terminat melodia si Nastase a coborit si, apoi am inceput sa cintam.

Cred ca a fost o greseala de comunicare, pentru ca nu trebuia sa se auda “We Are the Champions” cind ne aflam noi pe scena. Nu ne-a intrerupt nimeni apoi in mijlocul concertului. Avem cintari in campanie si pentru PSD, si pentru ceilalti, din cauza ca sintem apolitici. Nu avem contract de imagine cu PSD-ul, pur si simplu cintam in spectacole electorale indiferent cine-i acolo.

Cel mai important pentru noi este ca ajungem in orase in care pina acum nu am cintat sau in care am ajuns foarte rar. Nu ma deranjeaza ca s-au folosit de imaginea noastra intr-o emisiune electorala, pentru ca noi chiar am cintat la spectacolul ala. Trebuie sa ma lamuresc insa daca intr-adevar s-a editat un clip electoral cu chestia asta, pentru ca nu avem o asemenea intelegere”.

La rindul sau, Teo Peter, liderul trupei Compact declara: “Nu ne-a chemat nimeni sa sustinem pe nimeni. Efectiv, am fost solicitati sa cintam la Pitesti si ne-am dus. Daca altii nu ne-au chemat, ce sa fac? N-avem implicatie politica nici de o parte, nici de cealalta. Vom merge sa cintam pentru cine ne solicita, pentru ca asta este meseria noastra, sa cintam pentru oameni.

N-am primit invitatia sa le facem imagine celor de la PSD. Am vazut ca s-au urcat pe scena la finalul “Cintecului pentru prieteni”. Dar noi am terminat de cintat si am coborit.

Nu ma deranjeaza ca m-a pupat premierul, e o prostie sa se mearga pe chestia asta. Putea fi oricine, si Iliescu, si Basescu. Ce trebuia sa fac, sa ma intorc cu spatele? Noi n-am cintat pentru Nastase, ci pentru publicul care se afla acolo. Nu ma deranjeaza ca si-au facut campanie, stiam ca mergem la un miting electoral. Oricum, politicienii isi aduc aminte de noi doar o data la patru ani…”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro