Sari direct la conținut

Presa despre marea intalnire a PSD

HotNews.ro

Presedintele PSD, Mircea Geoana, si-a oficializat ruptura de tandemul Rus-Dancu, scrie EvZ. Cu toate acestea, Romania Libera mentioneaza ca Ion Rus a sustinut ca cei de la Cluj „nu au nimic nici impotriva lui Geoana, nici impotriva lui Marian Vanghelie”, ei dorind doar „ceea ce este bine pentru PSD”.

Replica venita din partea liderului PSD a fost, insa, una transanta, dupa cum consemneaza Gandul. In schimb, ziarul Cotidianul noteaza ca Geoana a reusit sa faca pace intre Dancu si Vanghelie in timpul discutiilor.

Geoana se distanteaza de „Grupul de la Cluj”

Discutie dura ieri la PSD intre Mircea Geoana si Vasile Dancu. A durat aproape doua ore, timp in care cei doi, carora li s-au alaturat Marian Vanghelie si alti lideri PSD, si-au aruncat unii altora reprosuri. Mircea Geoana i-a cerut lui Dancu sa renunte la calitatea de europarlamentar si sa se ocupe de postul de vicepresedinte „care a fost creat special pentru el”.

Dancu l-a acuzat pe Geoana ca are „un stil de conducere florentin”, deoarece incurajeaza bataliile interne. Apoi i-a reprosat „alianta falimentara cu PNL”, adaugand ca „lumea stie ca PSD are secretari de stat in guvern”. (de Florin Ciornei)

Integral in EvZ

Rus nu are nimic de impartit cu Geoana

Ion Rus a luat cuvantul in fata colegilor, spunand ca cei de la Cluj „nu au nimic nici impotriva lui Mircea Geoana, nici impotriva lui Marian Vanghelie”, ei dorind doar „ceea ce este bine pentru PSD”. Ca dovada, in timp ce Rus isi sustinea discursul pacifist, Vasile Dancu s-a ridicat de la locul sau si a mers catre Marian Vanghelie, pe care l-a pupat si l-a imbratisat.

Momentul „istoric” a fost imortalizat cu telefoanele mobile de catre pesedistii din sala. Impacarea a fost marcata si prin impartirea intre Grupul de la Cluj si organizatia lui Vanghelie a responsabilitatilor campaniei electorale din noiembrie.

Sef de campanie a fost desemnat vicepresedintele Liviu Dragnea, fost om de incredere al lui Miron Mitrea, actualmente afiliat Grupului de la Cluj, iar secretar general adjunct al PSD, responsabil cu organizarea campaniei pentru alegerile europarlamentare, a fost desemnat vicepresedintele PSD Bucuresti, Dan Darabont, fosta „pupila” a lui Adrian Nastase, in prezent om de incredere al lui Marian Vanghelie.

Surse din conducerea PSD sustin ca acestia vor fi „tapii ispasitori” pentru rezultatele de la alegeri, despre care liderii partidului sustin ca vor fi proaste. De altfel, sefii PSD s-au ferit sa-si asume conducerea campaniei, de teama ca vor fi trasi apoi la raspundere. (de Adriana Dutulescu)

Integral in Romania Libera

Pace intre Dancu si Vanghelie

Mircea Geoana a dezamorsat conflictul dintre Vasile Dincu si Marian Vanghelie, unul dintre subiectele fierbinti aflate pe agenda Comitetului Executiv National desfasurat vineri in Capitala. La final, liderul PSD era multumit.

“Eu pot sa ma declar satisfacut de faptul ca, in urma unei discutii apasate, serioase, responsabile, cu colegii nostri si conducerea partidului nostru, am putut sa incheiem un capitol care m-a facut sa fiu foarte deranjat”, a spus Geoana. Liderii Grupului de la Cluj au preferat sa plece fara sa spuna nimic. Vasile Dincu si Ioan Rus aveau insa niste fete extrem de sugestive. Era clar: pierdusera meciul.

In spatele usilor inchise, Geoana s-a dezlantuit. Aproape a batut cu pumnul in masa, sustin surse care au fost numai ochi si urechi. Liderul PSD i-a amenintat atit pe Dincu, cit si pe Vanghelie ca ii paste un “avertisment” pentru ca si-au spalat rufele in public.

Potrivit surselor citate, Geoana ar fi pus tunurile mai mult la lucru in directia Dincu, caruia i-a recomandat sa aleaga intre drumurile sale la Bruxelles sau Strasbourg si functia cea de vicepresedinte al PSD pe probleme de strategie. De asemenea, Geoana i-ar mai fi spus lui Dincu ca nu este produsul Clujului, ci este produsul propriilor parinti.

Asta i-a pus putin pe ginduri pe social-democrati, insa scena stringerii de mina dintre Vanghelie si Dincu, care a urmat, n-a mai lasat loc de interpretari.

“Dupa ce s-a intamplat in aceste zile, sunt convins ca vor fi extrem de rare si pe disparitie orice cazuri de indisciplina de partid”, a mai spus Geoana. De aceeasi parere a fost si Marian Vanghelie: “Noi nu vrem sa ne omorim. Inamicii sunt Basescu si Tariceanu si Alianta DA. Si nu colegii din partid”.(de Dan Duca)

Integral in Cotidianul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro