Sari direct la conținut

A fost publicata brosura pentru admitere in invatamantul liceal si profesional. Cele mai bune licee din Bucuresti, dupa mediile de admitere, si unitatile de invatamant care organizeaza invatamant profesional dual

HotNews.ro

Inspectoratul scolar al municipiului Bucuresti a publicat brosura privind admiterea în învăţământ liceal pentru anul şcolar 2017 – 2018. Brosura cuprinde informatii privind ultimele medii de admitere la liceele din Bucuresti, dar si unitatile de invatamnt care organizeaza invatamant profesional si profesional dual.

Brosura publicata de Inspectoratul Scolar al municipiului Bucuresti pe site-ul institutieiarata care sunt cele mai mari medii de amitere la liceu, astfel incat absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora sa isi poate alege unitatea de invatamant in cunostinta de cauza.

Cele mai mari medii de admitere, anul trecut:

La Colegiul National “Sfantul Sava”, anul trecut, media ultimului admis la specializarea Matematica-Informatica – bilingv engleza a fost de 9,90, iar ultima medie cu care s-a intrat la acest liceu a fost de 9,56, la Filologie.

La Colegiul National “Gheorghe Lazar”, anul trecut, ultima medie de amitere la specilizarea Matematica-Informatica a fost 9,76, iar ultima medie de admitere la Stiinte sociale a fost de 9,55.

La Colegiul “Mihai Viteazul”, anul trecut, s-a intrat cu 9,66 la Stiintele naturii si cu 9, 49 la Matematica-Informatica.

La Colegiul National “Spiru Haret”, ultima medie de intrare la Matematica-Informatica – bilingv engleza a fost de 9,59, iar cea mai mica medie cu care s-a intrat la aceasta unitate de invatamant a fost de 9,19 la Filologie.

La Colegiul “Tudor Vianu”, ultima medie de admitere, anul trecut, la Matematica Informatica, a fost de 9,56.

La Colegiul National “Gheorghe Sincai”, anul trecut, s-a intrat cu 9,50 la Matematica-Informatica si 9,42 la Filologie.

Totodata, potrivit brosurii, doar cinci unitati de invatamant organizeaza invatamant profesional dual din anul scolar 2017-2018. Toate cele cinci institutii nu asigura decat cate o singura clasa de cate 28 de locuri.

Acestea sunt Colegiul Tehnologic “Viaceslav Harnaj”, care pune la dispozitie 28 de locuri pentru calificarea “mecanic agricol”, Colegiul Tehnic “Mircea cel Batran”, care pune la dispozitie pregatire pentru calificarea profesionala “comerciant-vanzator”, Colegiul Tehnic Mecanic “Grivita”, care pune dispozitie 28 de locuri pentru calificarea “sudor”, Liceul Tehnologic “Dimitrie Gusti”, care pune la dispozitie 28 de locuri pentru calificarea “lacatus constructii metalice si utilaj tehnologic”, si Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu”, care va organiza o clasa de “comerciant-vanzator”.

Printre operatorii economici care au solicitari pentru scolarizare in invatamantul profesional dual in anul scolar 2017-2018 sunt Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (Horbach Romania, Kaufland Romania, Lidl Romania si Rewe Romania(Penny)), dar si Carrefour Romania si Deichmann, care vor asigura efectuarea stagiilor de practica elevilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro