Sari direct la conținut

Actionarii Flamingo resping cererea de dizolvare a companiei si aleg capitalizarea suplimentara, pentru iesirea din criza

HotNews.ro

75% dintre actionarii Flamingo International au aprobat luni planul de capitalizare suplimentara a companiei de pana la sapte milioane euro printr-o emisiune de obligatiuni pentru iesirea din criza, respingandu-se astfel cererea de dizolvare a companiei, facuta de fondul de investitii QVT, care detine 22% din actiunile retailerului. Conform unui comunicat al companiei, actionarii asteapta acum implicarea bancilor, a furnizorilor si a proprietarilor de spatii comerciale.

De asemenea, compania a anuntat ca se afla in discutii avansate si cu bancile partenere pentru a extinde liniile actuale de finantare a capitalului de lucru.

“Avem un plan in derulare pe toate directiile. Un rol esential alaturi de actionari si banci il joaca furnizorii de produse si proprietarii de spatii comerciale, care trebuie sa sustina planul de redresare a companiei propus de management si acceptat astazi de catre actionari”, declara Stefan Treiber, CEO Flamingo International.

Conform datelor companiei, atragerea de capital suplimentar se va realiza in doua etape: in prima faza, actionarii deja existenti vor putea cumpara obligatiuni proportional cu detinerea actuala, iar obligatiunile nesubscrise in prima etapa vor fi subiect al unei oferte adresate unor investitori noi, printr-un plasament privat.

“Actionarii au facut astazi primul pas in directia revigorarii companiei. Asteptam acum ca si bancile partenere, alaturi de furnizori si de proprietarii de spatii comerciale sa contribuie la planul managementului de accelerare a dezvoltarii Flamingo”, declara Dragos Cinca, actionar principal al Flamingo International.

La sfarsitul lunii trecute a acestui an, fondul de investitii QVT, care detine 22% din actiunile Flamingo International, a cerut dezbaterea problemei dizolvarii societatii in adunarea generala a actionarilor care a avut loc in aceasta luna. Disensiunile au aparut pe fondul propunerii emisiunii de obligatiuni, actionarii fiind nevoiti astfel sa subscrie obligatiuni pentru a nu-si dilua detinerile.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro