Ajunși la maturitate, încă primesc bani de la părinți. Aproape 60% dintre părinții americani își ajută cu bani copiii ajunși adulți
- Redactia Hotnews
Aproape 60% dintre familiile de americani oferă ajutor financiar copiilor lor adulți, arată un nou studiu al Pew Research Center. Părinții și-au susținut întotdeauna copiii până la o animită vârstă, finanțându-le fie nunta, fie cumpărarea primei locuințe. Astfel, „cordonul ombilical financiar” se întinde până mult mai târziu, spre 35-36 de ani.
De asemenea, potrivit raportului, tot mai mulți adulți tineri locuiesc și cu părinții lor. Dintre americanii sub 25 de ani, 57% locuiesc cu părinții lor, față de 53% în 1993.
Sprijinul parental continuă mai târziu în viață, deoarece tinerii au nevoie de mai mult timp pentru a atinge borne financiare pe care generațiile trecute le atingeau mai ușor, spun economiștii și cercetătorii.
Există, de asemenea, un decalaj mai mare de bogăție între americanii în vârstă și cei mai tineri, oferind astfel unor părinți mai multe mijloace și argumente pentru a-și ajuta copiii.
Kami Loukipoudis , un director de design în vârstă de 39 de ani, și soțul Adam Stojanik , un profesor de liceu în vârstă de 39 de ani, știau că vor avea nevoie de asistență parentală pentru a cumpăra o locuință pe costisitoarea piață imobiliară din New York.
„Am putea plăti o ipotecă, dar nivelul avansului cerut a fost zdrobitor”, a spus Stojanik pentru WSJ. „Ideea a fost să economisim, dar atâta timp stăm în chirie, ne-ar fi luat 300 de ani să strângem suma pentru avans”.
Mama lui Loukipoudis le-a dat banii pentru avansul necesar apartamentului cu două dormitoare din cartierul Queens din New York.
Copiii adulți nu primesc neapărat cecuri mai mari de la părinți, dar ei rămân pe statul de plată parental mai mult decât generațiile anterioare, potrivit Marla Ripoll , profesor de economie la Universitatea din Pittsburgh, care a studiat tendința analizând plățile de la părinți către copii adulți de peste 20 de ani.
Dintre copiii adulți care au spus că au primit ajutor financiar de la un părinte în ultimul an, cei mai mulți au spus că l-au folosit pentru cheltuielile de zi cu zi ale gospodăriei, cum ar fi facturile de telefon și abonamentele la servicii de streaming precum Netflix, potrivit sondajului Pew.
Alte constatări ale Pews Research:
- Părinții sunt foarte implicați în viața copiilor lor tineri. Majoritatea trimit mesaje (73%) sau vorbesc la telefon (54%) cu copilul adult de cel puțin câteva ori pe săptămână.
- Majoritatea adulților sunt în regulă cu nivelul de implicare al părinților în viața lor: 69% spun că părinții lor sunt la fel de implicați în viața lor de zi cu zi pe cât și-ar dori să fie. Aproximativ unul din cinci (22%) spun că părinții lor nu sunt suficient de implicați, în timp ce doar 9% spun că părinții lor sunt implicați. Majoritatea tinerilor adulți spun că apelează la părinții lor pentru sfaturi cu privire la locurile de muncă, la finanțe și chiar la sănătatea lor fizică.
- În cele multe cazuri, mamele sunt deosebit de conectate cu copiii lor adulți. De asemenea, mamele sunt mai predispuse decât tații să admită că copiii lor au nevoie de sfaturi sau de bani. Mamele și fiicele sunt deosebit de strâns legate, multe dintre ele se bazează una pe cealaltă pentru sprijin emoțional.
- Unul din patru părinți (25%) spun că urmăresc locația copilului lor cu ajutorul aplicațiilor GPS. În plus, părinții sunt mai predispuși să își urmărească fiicele decât fiii lor (31% față de 21%).
- Adulții de astăzi sunt mult mai probabil decât omologii lor de acum 30 de ani să fie absolvenți de facultate. De asemenea, au împrumuturi restante din studenție.
- Tinerii adulți de azi au mai multe șanse de a fi angajați cu normă întreagă acum decât adulții tineri în 1993. Ei se căsătoresc mult mai târziu decât generația părinților lor. Diferența dintre ponderea celor căsătoriți este deosebit de mare în rândul adulților tineri cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani: 29% au fost căsătoriți în 2023, comparativ cu 50% în 1993.
- De asemenea, adulții tineri de azi întârzie să aibă copii. De exemplu, 27% dintre adulții cu vârste cuprinse între 30 și 34 de ani aveau un copil în gospodărie în 2023, comparativ cu 60% în 1993.
- Chiar dacă întârzie căsătoria și calitatea de părinte, sondajul Pew constată că majoritatea tinerilor care nu au fost niciodată căsătoriți (69%) spun că vor să se căsătorească într-o zi.
- O pondere mai mică (51%) spun că și-ar dori să aibă copii într-o zi (dintre cei care nu au copii în prezent). Bărbații tineri sunt mai predispuși decât femeile tinere să spună că vor să aibă copii (57% față de 45%).