Sari direct la conținut

Amanarea sistemului de pensii obligatorii – in defavoarea romanilor

SmartFinancial.ro

Amanarea implementarii sistemului de pensii obligatorii nu este favorabila romanilor in conditiile in care reforma pensiilor este in intarziere iar situatia demografica a tarii se inrautateste, considera reprezentantii Aviva.

„Romania planuieste lansarea reformei pensiilor de aproape 7 ani si in momentul in care administratorii fondurilor de pensii sunt pregatiti pentru lansarea acesteia, iar momentul mult asteptat se apropie -1 august 2007-apar discutii divergente care conduc la amanarea cu cateva luni a sistemului de pensii private, opinii care nu fac altceva decat sa interzica romanilor accesul la un sistem de

pensii private viabil”, precizeaza Adrian Allott, CEO Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Private, in comunicat.

Potrivit AVIVA, intarzierea demararii implementarii reformei va face dificila crearea unui nivel decent al veniturilor la pensionare pentru actualii contribuabili. Reprezentantul Aviva precizeaza ca societatea este pregatita sa inceapa vanzarile la 1 august si sa investeasca 100 milioane de euro in compania de pensii nou infiintata.

‘Daca sistemul va fi amanat dintr-un motiv sau altul, actionarii Grupului Aviva vor decide redirectionarea banilor in alte filiale Aviva din lume spre a fi investiti. Aviva isi doreste sa atraga in sistemul de pensii private mai mult de 1 milion de romani pe care sa ii ajute sa beneficieze de un viitor financiar sigur”, a adaugat Adrian Allott.

Integral in Smart Financial

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro