Sari direct la conținut

Ananasul – recomandat dupa interventiile chirurgicale

HotNews.ro

Pana acum cativa ani, mancam ananas doar la cutie. Mai vedeam prin magazine cum arata un fruct adevarat, insa nu era pentru toate buzunarele. Acum nu mai este un lux si este pacat sa nu beneficiem de efectele lui curative.

Este bogat in vitamina C. In loc sa bem suc de portocale sau grapefruit, ne putem bucura de aroma acestui fruct tropical pentru a lua portia zilnica de vitamina C.

Cercetatorii au inceput sa-i acorde o atentie mai mare dupa ce au descoperit in componenta sa un grup de enzime puternice – „bromelaina” care descompun proteinele. Acestea reduc inflamatiile, au rezultate in tratarea sinuzitelor acute, a durerilor de gat si gutei, dar ajuta si la recuperarea rapida dupa o interventie chirurgicala, mai ales in chirurgia plastica.

Pentru un efect maxim, ananasul ar trebui consumat intre mese, pentru ca ajuta la digestie. Fructele de la conserva au un continut mai redus de bromelaina, din cauza procesului tehnologic.

Cercetatorii australieni au descoperit ca acest fruct apara impotriva cancerului ovarian, de san, de plamani, de colon si de piele. Aceste proprietati se datoreaza tot enzimelor.

Se mai stie ca bromelaina previne formarea cheagurilor de sange, lucru care ii ajuta foarte mult pe cei care au probleme cu inima.

Singura problema ar fi ca bromelaina poate avea unele efecte adverse: creste puterea de absorbtie a unor medicamente pentru tensiune, chimioterapie sau antibiotice si poate mari efectul altor pastile precum antidepresivele, sedativele, narcoticele si chiar pe cel al alcoolului. Asa ca trebuie sa ai grija cand combini ananasul cu astfel de substante.

Ananasul joaca un rol important in prevenirea bolilor ochiului. El previne degenerarea oculara.

Nu este recomandat in curele de slabire, din cauza numarului destul de mare de carbohidrati, insa este permis in curele pe baza de calorii.

Ananasul mai ofera si alte beneficii: este sarac in sodiu, colesterol si grasimi saturate. Contine o cantitate importanta de vitamina B6, magneziu si fibre.

Sursa: lifescript.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro