Sari direct la conținut

Angajații Nokia au protestat la Paris și se tem că posturile le vor fi desființate și relocate apoi în România, Ungaria și Portugalia

HotNews.ro
In Nokia Campus Timisoara, Foto: Hotnews
In Nokia Campus Timisoara, Foto: Hotnews

Angajați ai producătorului de echipamente telecom Nokia, care în 2016 a preluat Alcatel-Lucent, au protestat în Franța contra unui plan de reorganizare ce ar duce la desființarea unor locuri de muncă, scrie Zonebourse, care citează AFP. Angajații sunt îngrijorați că va urma o delocalizare către România, Ungaria și Portugalia. Nokia a preluat activitățile Alcatel-Lucent de la Timișoara unde în 2015 a demarat un proiect de mutare a tuturor activităților într-un singur loc. În 2017 compania a anunțat un plan de investiții de 73 milioane euro la Timișoara.

Marți, 150 de angajați de la Nokia au protestat la Paris împotriva delocalizării și a concedierilor. La situl de la Nozay sunt vizate 354 de posturi, iar sindicatele au făcut apel la angajați să protesteze pentru a încerca să schimbe situația.

Sindicaliștii spun că delocalizarea va duce și la pierderea unor clienți și avertizează că europenii trebuie să dezvolte tehnologii cheie precum 5G și nu companiile chineze.

Trebuie spus că este vorba de o companie cu totul diferită de cea care a lansat telefoane precum 3310 sau Nokia 8. Nokia, subiectul acestui articol, este urmașa companiei care între 2008 și 2013 s-a numit Nokia Siemens Networks.

Nokia a preluat Alcatel-Lucent cu 15,6 miliarde euro în 2016, ca parte a tranzacției fiind și preluarea activităților Alcatel-Lucent care la Timișoara are peste 1.600 de angajați. Centrul dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data și noile tehnologii de comunicații mobile.

După preluare au fost anunțate mai multe faze de restructurare și de reducere a efectivelor noii companii pe plan mondial.

Protestele au început de mai bine de o săptămână la sit-ul din Essonne unde salariații au blocat activitatea și spun că vor cu orice preț să evite restructurările.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro