Sari direct la conținut

Ar putea fi controalele mixte ANAF și Inspecția Muncii o soluție salvatoare în cazul reîncadrării naturii juridice a diurnelor?

PwC România
Dan Dascălu, Mihail Boian, Foto: PwC România
Dan Dascălu, Mihail Boian, Foto: PwC România

​​Indemnizațiile sau diurnele acordate angajaților aflați într-o detașare internațională vor putea fi reîncadrate de către echipele de inspecție fiscale doar pe baza constatărilor și confirmărilor Inspecției Muncii în legătură cu natura acestora, potrivit legislației specifice de muncă.

Vom discuta această tematică, dar și aspecte legate de amnistie și noile reguli fiscale și de dreptul muncii aplicabile, în cadrul webinarului Diurnele și indemnizațiile: între un trecut amnistiat și un viitor altfel reglementat și controlat care va avea loc în data de 20 aprilie 2022, începând cu ora 10:00. Mai multe detalii și formular de înregistrare la eveniment, găsiți aici.

Aceste competențe de verificare și stabilire a existenței unei delegări/detașări naționale sau transnaționale în sarcina Inspecției Muncii și, deci, a naturii veniturilor achitate cu titlu de diurnă/indemnizație au fost recent reglementate legal prin Legea nr. 72/2022.

Citește continuarea pe blogul PwC România. Te poti abona gratuit pentru noutăți aici.

Articol semnat de Dan Dascălu, Partener coordonator litigii fiscale și dreptul muncii, D&B David și Baias și Mihail Boian, Partener D&B David și Baias

Articol susținut de PwC România

ARHIVĂ COMENTARII