Sari direct la conținut

Armata germană critică într-un document secret modul în care ucrainenii își desfășoară ofensiva (Bild)

HotNews.ro
Armata ucraineana, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Armata ucraineana, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Armata germană critică într-un document clasificat modul în care ucrainenii își desfășoară ofensiva împotriva invadatorilor ruși, afirmând că aceștia nu aplică metodele de război învățate în Occident, scrie Bild, care afirmă că a obținut o copie a documentului.

Printre principalele neajunsuri ale forțelor armate ucrainene, ofițerii Bundeswehr menționează separarea unităților de luptă ale Kievului, afirmând că „lupta comună nu este vizibilă” din acest motiv.

Situația nu face doar ca pericolul de „foc prieten” (adică riscul ca propriile trupe să fie atacate din greșeală) să crească, ci și provoacă deficiențe în ceea ce privește disponibilitatea unor „unități manevrabile în direcția atacului principal pentru a lansa o ofensivă sau a obține un avantaj privind puterea de foc”.

Cu alte cuvinte, faptul că Ucraina împarte brigăzile antrenate în Occident în grupuri de câte 10-30 de soldați izolați de restul trupelor anulează efectul pregătirii occidentale, al armamentului mai bun și al unui mai număr mare de soldați disponibili, explică jurnaliștii de la Ukraîinska Pravda, care au preluat informațiile transmise de Bild.

Armata germană nu este impresionată de pregătirea ucrainenilor

În plus, ofițerii germani critică și pregătirea personalului militar ucrainean cu experiență, afirmând că acesta este reticent la a asimila principiile pregătirii occidentale sau nu participă deloc la instruire.

Documentul de asemenea arată că personalul ucrainean de comandă „prezintă uneori deficiențe semnificative la nivelul corespunzător desfășurării și aplicării proceselor de comandă, ceea ce duce la decizii parțial incorecte și periculoase”.

Armata germană concluzionează că acești doi factori, împărțirea soldaților instruiți în Occident în unități împrăștiate și lipsa de pregătire adecvată a ofițerilor ucraineni, ar putea explica progresul lent al ofensivei ucrainene declanșate luna trecută.

Mai mulți oficiali ucraineni, inclusiv președintele Volodimir Zelenski, au admis în ultimele săptămâni că ofensiva nu avansează în ritmul la care se aștepta conducerea de la Kiev, punând însă situația pe seama numeroaselor câmpuri minate și linii defensive construite de forțele ruse din estul și sudul Ucrainei.

Ce spune Ucraina despre lentoarea ofensivei sale

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a vorbit chiar în urmă cu o zi despre situație, invocând de asemenea lipsa acoperirii aeriene pentru trupele trimise la atac.

„Este o chestiune de apărare aeriană. Este o chestiune care ține și de faptul că avem o linie foarte lungă a câmpului de luptă. Și avem împotriva noastră foarte mulți inamici. Deci este război, nu este un joc pe calculator”, a declarat Reznikov într-un interviu acordat CNN în weekend la Kiev.

El a mai spus că „generalii noștri, comandanții noștri, văd situația reală de pe câmpul de luptă. Și, din nou, trebuie să repet, principala valoare pentru noi este viața soldaților noștri”.

Ministrul a spus că rușii au „zone de securitate serioase cu minele” și că frontul este „foarte dificil de străpuns”. „Trebuie să ne folosim soldații, geniștii, deminatorii foarte încet și pregătind coridoarele pentru adevărata mișcare ofensivă”, a declarat Reznikov, adăugând că această activitate în diferite locuri îi va deruta pe ruși cu privire la direcția principală pe care o va lua Ucraina.​

Săptămâna trecută șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a declarat că partenerii occidentali ai Ucrainei au antrenat 17 brigăzi de luptă ucrainene și peste 63.000 de militari pentru ofensivă, afirmând din nou că majoritatea acestora nu au fost angajați încă în luptă.

Urmărește ultimele evoluții din a 517-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro