Sari direct la conținut

​AUDIO Jurnalul Economic RFI – HotNews.ro: Dan Suciu: Costurile totale estimate ale procesului electoral sunt de 99,8 milioane lei. Guvern: Ajutor de stat de 75 de milioane de euro pentru Ford

HotNews.ro

Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale – HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Ungureanu catre ministri: Va fac responsabili sa ajungeti la tinta de absorbtie a fondurilor europene de 6 miliarde de euro din acest an

Premierul Mihai Razvan Ungureanu le-a cerut ministrilor sa atinga tinta de absorbtie a fondurilor europene, de 6 miliarde de euro in acest an. Seful executivului le-a spus ministrilor, in cadrul reuniunii Comitetului interministerial pe tema fondurilor, ca sunt responsabili de atingerea acestei tinte. Guvernul isi propune un grad de absorbtie a fondurilor europene de 20%, la finele anului. Potrivit premierului, absorbtia 100% a fondurilor structurale si de coeziune ar insemna o crestere cu 1,8 puncte procentuale a Produsului Intern Brut pe an, iar o absorbtie totala a fondurilor pe agricultura ar insemna o crestere cu 0,6 puncte procentuale.

Dan Suciu: Costurile totale estimate ale procesului electoral sunt de 99,8 milioane lei

Costurile totale estimate ale alegerilor locale care se vor desfasura pe 10 iunie sunt de aproape 100 de milioane de lei. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, care a explicat ca aceste costuri vor acoperi pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor. Fondurile au fost alocate marti, printr-o Hotarare de Guvern, institutiilor centrale implicate in organizarea scrutinului: adica Ministerului Administratiei si Internelor, Secretariatului General al Guvernului, Autoritatii Electorale Permanente si Serviciului de Telecomunicatii Speciale. In perioada electorala, va functiona o Comisie de transparenta care va avea rolul de a supraveghea modul in care se vor efectua cheltuielile pentru organizarea alegerilor locale. Campania electorala va incepe cu o luna inaintea datei de desfasurare a alegerilor, respectiv pe 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie.

Guvern: Ajutor de stat de 75 de milioane de euro pentru Ford

Ajutorul de stat acordat companiei Ford pentru planul de investitii din Romania a fost redus de la 140 la 75 de milioane de euro. Decizia a fost luata in sedinta executivului; purtatorul de cuvant al Guvernului a declarat ca Ford se angajeaza la un proiect de investitii in productia de automobile in valoare de aproape 620 milioane de euro si la un proiect destinat producerii de motoare de 250 de milioane de euro. In perioada 2013 – 2017 compania va realiza o productie de automobile de 810.000 de unitati si o productie de motoare de 1,5 milioane de unitati. In cazul in care Ford nu respecta acest acord, vor exista masuri, a precizat Dan Suciu.

UE a votat inghetarea a 495 mil euro pentru Ungaria, pentru deficit excesiv

Ministrii de Finante ai Uniunii Europene au aprobat inghetarea a 495 de milioane euro din fondurile de coeziune destinate Ungariei. Decizia Uniunii vine in urma deficitelor excesive repetate inregistrate de aceasta tara, anunta Agentia France Presse. Aceasta hotarare este o premiera si vine ca urmare a unei recomandari a Comisiei Europene. Inghetarea fondurilor pentru Ungaria va intra in vigoare in ianuarie anul viitor. Sanctiunea va fi putea fi insa ridicata daca Ungaria va prezenta masuri de corectare pana in data de 22 iunie, a precizat ministrul danez al Finantelor.

Se extinde lista tarilor considerate inamici ai internet-ului. Franta si Australia sunt pe lista statelor aflate „sub supraveghere”

Lista statelor care actioneaza dur impotriva libertatii de exprimare pe internet s-a extins, ajungand la 12 state. Printre inamicii internetului se numara Coreea de Nord, Iran, China, Vietnam si Uzbekistan, arata cel mai nou studiu al organizatiei Reporteri fara Frontiere. Pe lista tarilor aflate sub supraveghere in ce priveste atitudinea fata de exprimarea pe internet se afla Rusia, Egipt, dar si Franta si Australia. Potrivit raportului, cele mai grave actiuni inregistrate sunt arestarea unor bloggeri, impunerea unei cenzuri excesive si interzicerea accesului la un mare numar de site-uri populare. Iranul a anuntat chiar ca vrea sa creeze o versiune de internet care sa fie accesibila doar din tara si sa contina doar lucruri aprobate de autoritati.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro