Sari direct la conținut

AUDIO Ovidiu Mihailescu a lansat Cipilica: Zeci de tarabostes au ascultat folk

HotNews.ro

Cu ocazia lansarii celui de-al doilea album al lui Ovidiu Mihailescu, accesoriile bondage, sado-maso si fetish de pe peretii clubului Silver Church au fost eclipsate de o suta de cipilici intelectuale – amintind de dacii nobili, pileati (tarabostes), la care s-au adaugat mult mai multe capete descoperite. Pe langa surpriza de a le oferi cipilici primilor 100 de spectatori, Ovidiu a mai condimentat seara cu o serie de invitati speciali: Tapinarii, Alina Manole, Marius Batu, Mircea Vintila si Mircea Baniciu.

Vineri, 15 mai, Ovidiu Mihailescu si-a lansat discul Cipilica, dupa ce, in 2007, oferise publicului primul sau material, intitulat Cowboy-ul Nelu. Si nu a venit singur, avandu-i alaturi, pe parcursul serii, pe George Baicea, Adrian Cristescu, Sorin Zamfir si Titus Constantin, la care s-au adaugat cativa invitati speciali.

Concertul a inceput la 18:40, cu Fericit – Nefericit, un cantec „de criza”, pe alocuri subversiv. „Vom fi fericiti c-avem mancare/ Vom sta fericiti la televizoare/ Vom sta fericiti ca niste mormoloci, ca niste mor-mormoloci”.

„Traiasca Romania, traiasca si poporul/ Al nostru Presedinte si sfantul noroi…/ Traiasca Parlamentul, armata si guvernul/ Si un sobor de preoti cantand pe gunoi”, a urmat cantecul, amintind de rasu’-plansu’ lui Nichita Stanescu.

„Avand in vedere ca aproape am intrat in vara, piesa urmatoare se refera la cum ar fi sa mergem la mare”, a spus Ovidiu, dand tonul unei melodii de pe primul album si oferind un nou moment de satira sociala.

„Televizorul e astazi un fel de bordel, copii invata numai lucruri bune din el,/ Taranii au de toate de la exportm nici nu vor sa mai stie… daca graul s-a copt/ Muncitorii se-aleglideri de sindicat si uite-asa ajunge omul deodata bogat/ Si tara intreaga-i un imens santier, vile mari cu piscine se inalta la cer!”

Imediat au fost chemati pe scena primii invitati ai serii, Tapinarii, care au oferit cantecele Pescarus si „serenada” Du-te naibii.

Noi prea punem multa patima. Si in politica, si pe strada, si peste tot. Sarim repede la bataie sau sa dam cu piatra, insa nu avem exercitiul rezolvarii problemelor. N-ar trebui sa ne enervam asa de tare, ar trebui sa facem doi pasi in spate. Daca ne punem o cipilica si ne gandim ca de cate ori purtam cipilica nu trebuie sa actionam cu patima, atunci poate se schimba ceva si in Romania.

Ovidiu Mihailescu

A urmat un duet de efect intre Ovidiu si Alina Manole, cu ocazia piesei Rana din pantof, prezentata sub forma unui dialog cu multe verbe.

Nu putea lipsi piesa care da si titlul noului album, Cipilica, melodia fiind un omagiu adus epocii Beatles si muzicii lui Alexandru Andries, „pe care l-am descoperit in perioada facultatii”.

„Haide vino iara/ In primavara clara,/ Unde astept cu o chitara gri./ Haide in parcul vested,/ Care-ti scutura pe crestet/ Flori de ceata cu petale sidefii./ Hai pune-ti cipilica/ Si vorbeste cu mamica/ Sa-ti dea voie anevoie ca sa vii./ Hai da-ti cu ruj pe buze,/ Stiu un banc ce-o sa te-amuze,/ Dar grabeste-te odata daca vii”.

„E vremea pentru urmatorul invitat. Este vorba de unul dintre cei mai deosebiti folkisti, omul care este in stare sa cante si cu Holograf, si cu orice folkist din Romania, si sa fie, oricand, perfect si foarte bun pe scena”, a venit prezentarea lui Marius Batu, care ne-a oferit piesele 2000 de ani si Cantec soptit ­- despre cum „odata am ucis o vrabie”, piesa noastalgica, in ton cu albumul lui Ovidiu.

Din categoria pieselor „mai linistite”, Ovidiu a prezentat Primaveri de scrum, Ploaia albastra (cantata alaturi de fiul sau) si Ioana, „o melodie pe care am scris-o pentru toate Ioanele din lume”.

Aparitia lui George Baicea pe scena a oferit tonuri jazz-blues unor piese ca Rondul de noapte si Ilie („despre un om care se duce la serviciu, nu stiu de ce! Cred ca unii dintre noi stiu despre ce e vorba”). „Ilie se duce la munca,/ Se-aseaza la birou/ Si trece un an si el inca/ Munceste ca un bou”.

Dupa aparitia unui nou invitat, Mircea Vintila (Lordul John, Un om pe niste scari, Popa Nan si Alte clipe traite, alt epilog), Ovidiu a prezentat piesa Imperfect, care „a prins” foarte bine la public. „Ca un om fara picioare, ca o plaja fara mare,/ Ca un fluviu fara pesti, cum ma simt de cand lipsesti…”

Viata fara poezie e ca un film fara culori, fara umor e ca o mancare fara gust; fara muzica, fara bucurie, ce rost ar mai avea sa traim…

Ovidiu Mihailescu

A urmat unul dintre cele mai apreciate cantece ale lui Ovidiu, Cowboy-ul Nelu, pentru ca ultimul invitat al serii, Mircea Baniciu, „cel mai tare, cel care-i tatal lor, cel mai iubit si mai extraordinar folkist din Romania”.

„Am sa va cant si eu cateva manele”, a glumit Baniciu si, la „amenintarea” unei voci din public („vor fi ultimele, Mircea!”), ne-a „linistit”: „nici primele, nici ultimele!”

„Of, viata mea v-a cantat Ovidiu deja, asa ca o sa ma gandesc la alta manea”, s-a amuzat artistul si a oferit, la cererea publicului, piesele Esarfa in dar si Intoarcerea la Orient.

„Va rog sa ma ajutati si voi cu o domnisoara pe care o cheama Lili”, ne-a spus Ovidiu si ne-a explicat: „Cand am cunoscut-o fuma pe balcon, pe franghia de rufe…/ Baietii-o priveau cu ochi de melc dintre tufe, strigand ca imbecilii:/ Lili, Lili, Lili, Lili, ti-am vazut bikinii!”

Seara s-a incheiat cu Tanar si liber, cantec compus in 1985, iar zecile de ciupilici au invadat strazile Bucurestiului avand in minte versurile „Culorile toate alearga prin mine/ Esti tanar sau nu esti – depinde de tine!/ Si-atat cat mai pot sa alerg si sa cant/ Tanar si liber e visul meu sfant!”

Ovidiu Mihailescu – Cipilica

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro