Sari direct la conținut

Business report: Avertisment de la BNR: 10 bănci din România riscă să dispară; Topul pensiilor de serviciu din MAI: 11 oameni au luat peste 20.000 de lei brut în iulie; „Comoara“ de la malul Mării Negre care ar putea îmbogăţi România, dar autorităţile o lasă să putrezească

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Avertisment de la BNR: 10 bănci din România riscă să dispară. Cursă de supraviețuire contracronometru pentru ultimele 10 banci din sistemul românesc. Trebuie să se concentreze, altfel vor dispărea, avertizează Eugen Rădulescu, reprezentant al Băncii Naționale, în contextul în care codașele sistemului bancar au cheltuieli operaționale foarte mari care apasă puternic pe șansele de supraviețuire. Concret, în timp ce primele 10 bănci din sistem au costuri operaționale de aproximativ 50% din venituri, ultimele 10 au în unele cazuri costuri și de peste 100%. Și peste aceste costuri mai apasă și apariția finetech-urilor care câștigă tot mai mult teren și pe piața românească. Eugen Rădulescu, directorul Direcției Stabilitate din cadrul BNR, atrage atenția că dacă nu sunt găsite soluții rapide, ultimele 10 bănci din sistem ar putea dispărea cu totul în decurs de un deceniu, scrie Digi24.

Germania mărește subvenția la cumpărarea unei mașini electrice. Germania va mări subvențiile acordate mașinilor electrice, pentru a stimula cumpărarea acestora. Bonusul acordat pentru achiziția unei mașini electrice va fi dublat. Prima de mediu acordată de Germania persoanelor care cumpără o mașină cu propuslie exclusiv electrică va fi mărită la 6.000 de euro, potrivit anunțului făcut de guvern, astfel că prețul acestor vehicule va fi comparabil cu cel al unei compacte bine echipate. Singura condiție care trebuie respectată este ca prețul de listă al mașinii să nu depășească 40.000 de euro, potrivit Profit.ro.

România pierde încă o investiţie importantă! Un uriaş grup german a renunţat la fabrică. După veştile proaste venite dinspre producătorul auto german Volkswagen, România primeşte o nouă lovitură. Un alt important grup german a anunţat că nu va mai construi fabrica pe care o plănuia lângă Deva. România pierde încă o investiţie importantă. Grupul german Bosch, care intenţiona să construiască o fabrică de maşini de spălat în apropiere de Deva, anunţă că a decis să renunţe la planurile sale. Datorită condițiilor economice și planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacități de producție noi suplimentare în Europa, conform Capital.ro.

Topul pensiilor de serviciu din MAI: 11 oameni au luat peste 20.000 de lei brut în iulie. Cele mai mari 10 pensii de serviciu din MAI depăşesc 20.000 de lei brut în luna iulie, potrivit datelor comunicate pentru Economica de Ministerul de resort. Spre comparaţie, pensia medie brută din MAI a depăşit 4.500 de lei în iulie, reiese din informaţiile pe care Economica le-a primit de la Ministerul de Interne. Pensii de serviciu din MAI se plătesc doar de la bugetul de stat. Cele mai mari 20 de pensii de serviciu din MAI pornesc de la circa 19.200 de lei şi ajung la 25.250 de lei brut în iulie 2019, arată datele comunicate pentru Economica de Ministerul de Interne, relatează Economica.net.

„Comoara“ de la malul Mării Negre care ar putea îmbogăţi România, dar autorităţile o lasă să putrezească. Specialiştii de la Institutul Naţional „Grigore Antipa” susţin că algele din apele româneşti pot fi folosite la prepararea produselor cosmetice. Algele sunt lăsate să putrezească pe plajă, iar România preferă să le importe din China. Cercetătorii de la Institutul Naţional Grigore Antipa spun că patru dintre cele şase tipuri de alge din Marea Neagră sunt comestibile şi pot fi folosite în industria cosmeticelor şi a medicamentelor. Detestate de turişti, în sezonul estival, algele din Marea Neagră ar aduce profituri mari dacă ar fi recoltate şi procesate şi nu aruncate la gunoi, scrie Adevărul.

Google își deschide anul viitor primul centru de cercetare din România în cel mai înalt turn de birouri din centrul Bucureștiului. Gigantul IT Google a închiriat un etaj din turnul de birouri Unirii View, dezvoltat de fostul pilot de raliuri Yves Weerts în apropiere de Piața Unirii din București, și vrea să inaugureze anul viitor un centru de cercetare în urma unei investiții considerabile, potrivit unor surse Profit.ro apropiate tranzacției. Google a închiriat deja o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați în Unirii View și urmează să își deschidă aici noul sediu. Deocamdată, compania are la nivel local doar doi angajați, se arată în articolul Profit.ro.

Fast fashion pe românește. Sau despre marketingul hainelor „de lux” accesibile. Consumatorul cere, brandurile răspund. Este foarte normal, în momentul în care există cerere, business-urile să se mobilizeze și să răspundă prin ofertă, respectiv prin produs. Și nu neapărat printr-un produs de calitate. Iar pentru că procesul trebuie să fie exterm de rapid, pentru a „ieși pe piață” la timp, condițiile de muncă și mediul devin secundare. Mai ales în industria de fashion, unde, spre deosebire de alte produse, articolele nu trebuie testate și retestate, precum un telefon, un articol cosmetic sau o țigară electronică, notează Republica.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro