Sari direct la conținut

Business Report: Polita RCA s-a scumpit si cu 28%. De la anul se transforma in CASCO; Cum sa recuperezi banii "inghititi" din greseala de pe cardul tau; Cea mai inalta cladire din Romania este de vanzare: Cine ar putea sa o cumpere; Noul Volkswagen Beetle Convertible

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Bancile europene ar putea fi nevoite sa vanda active de 4.500 miliarde dolari. Bancile europene ar putea fi nevoite sa vanda active de cel mult 4.500 de miliarde de dolari pana in 2013, daca liderii europeni nu-si indeplinesc angajamentele privind lupta impotriva crizei financiare, potrivit estimarilor Fondului Monetar International (FMI). Suma este cu 18% mai mare decat cea anticipata de FMI in luna aprilie, adica 3.800 de miliarde de dolari. Fondul arata, in raportul privind stabilitatea financiara globala, ca un eventual esec in implementarea masurilor de consolidare fiscala in Europa sau de infiintare a sistemului unic de supraveghere in domeniu, in perioada stabilita, ar putea forta 58 de banci din UE – de la „UniCredit” SpA la „Deutsche Bank” AG – sa-si reduca activele. Conform FMI, o astfel de situatie ar afecta creditarea si ar avea un impact de 4 puncte procentuale asupra evolutiei PIB-ului in Grecia, Cipru, Irlanda, Italia, Portugalia si Spania, in anul urmator, scrie Bursa.ro.

Polita RCA s-a scumpit si cu 28%. De la anul se transforma in CASCO. Cei mai importanti asiguratori auto au majorat preturile RCA cu pana la 28% in ultimele sase luni. Schimbarile de legislatie anuntate pentru 2013 vor aduce insa scumpiri cu mult mai mari Prima anuala pentru politele RCA a crescut de la inceputul acestui an la toate societatile de asigurare din topul vanzatorilor de asigurari auto. Exceptie face o singura companie, care avea insa preturi cu mult peste media pietei. Potrivit unui calcul Capital, fata de martie anul acesta, cresterile de preturi se situeaza intre 8% si 28% iar cea mai ieftina polita, este, in acest moment, cu peste 110 lei mai scumpa decat era in martie 2012. Evolutia nu este deloc surprinzatoare, in conditiile in care asiguratorii au mers timp de trei ani impotriva curentului, adica au mizat pe cresterea numarului de clienti prin scaderea sau mentinerea preturilor, in ciuda faptului ca daunele platite au crescut luna de luna, anunta Capital.ro.

Cum sa recuperezi banii „inghititi” din greseala de pe cardul tau. Dintr-o simpla eroare informatica, te poti trezi cu mai putini bani in cont sau chiar dator la banca. Afla ce trebuie sa faci pentru a depista astfel de probleme si pentru a le rezolva in scurt timp. Paza buna trece primejdia rea. Acesta este un proverb care se poate aplica si in cazul celor catorva mii de romani care la sfarsitul saptamanii trecute s-au trezit fara bani in cont dupa ce au platit cu cardul la POS-urile Raiffeisen Bank sau au retras numerar de la bancomatele aceleiasi banci. „Au fost afectate cardurile VISA emise de alte banci cu care s-au efectuat tranzactii la POS-urile si ATM-urile Raiffeisen Bank in data de 5 octombrie din cauza unor probleme informatice ale procesatorului de carduri ale bancii, Euronet”, au explicat ulterior reprezentantii bancii. Mai exact, suma platita sau retrasa a fost debitata de doua sau chiar de trei ori, informeaza Adevarul.

Cine a castigat din recesiune. Inclusiv Nouriel Roubini. In ultimul sau numar, revista americana Foreign Policy prezinta o lista a companiilor, tarilor sau personalitatilor care au avut de profitat de pe urma crizei economice mondiale. 1. McDonald’s. In ultimii 10 ani, capitalizarea companiei a afisat o crestere de 500%. Indiferent de nenorocirile care se abat asupra omenirii, fie ele razboaie sau cataclisme economice, lantul de restaurante de tip fast-food nu numai ca rezista, dar castiga bani frumosi si profituri de invidiat. Pentru consumatori, localurile firmei reprezinta un fel de oaza a stabilitatii, explica expertii Foreign Policy, scrie Income Magazine

Pretul ofertei Transgaz, peste aproximativ doua saptamani. Guvernul a aprobat, ieri, memorandumul privind oferta secundara de vanzare a unui pachet de 15% din actiunile Transgaz. Surse guvernamentale ne-au spus ca peste doua-trei saptamani, Executivul va decide data la care va avea loc oferta si pretul minim. Sursele noastre sustin ca memorandumul de ieri contine doar structura ofertei publice. Andrei Zaharescu a declarat, ieri, dupa sedinta de Guvern, ca, potrivit memorandumului, cifra reprezentand nivelul de subscriere la care se stabileste pretul ofertei pentru transa investitorilor institutionali este de 150%. Statul s-a angajat, in acordul cu FMI, sa vanda pe bursa participatii la unele companii, printre care si un pachet de 15% din actiunile Transgaz, Nuclerelectrica (10%) si Hidroelectrica (10%). Prospectul ofertei Trans-gaz este deja in analiza la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Lansarea procedurilor pentru vanzarea a 15% din Transgaz era una dintre conditiile pentru aprobarea celei de-a sasea evaluari a acordului preventiv in board-ul director al FMI. Evaluarea a fost aprobata la finele lunii septembrie, scrie Bursa.ro.

Cea mai inalta cladire din Romania este de vanzare: Cine ar putea sa o cumpere. Finalizarea completa a turnului de birouri SkyTower, amplasat in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu, este estimata pentru luna decembrie a acestui an. Proprietarul se asteapta ca peste 3-4 ani sa vanda imobilul unor investitori institutionali. Banca Raiffeisen din Viena a cumparat in noiembrie anul trecut, prin intermediul diviziei Raiffeisen Property International (RPHI), SkyTower si cladirea de birouri adiacenta, denumita Floreasca Office, ambele parte din proiectul Floreasca City ce va cuprinde pana la finalizare si un centru comercial. Pentru constructia celor doua cladiri de birouri au fost cheltuiti peste 100 mil. euro, bani asigurati printr-un credit la Raiffeisen Bank. Chiar daca Raiffeisen Bank va ocupa sase etaje din SkyTower (de la nivelul doi la sapte), proprietarul se asteapta ca jumatate din imobil sa fie inchiriat pana la finalul anului viitor, iar intreaga suprafata disponibila sa fie contractata abia la mijlocul anului 2014. Suprafata inchiriabila a cladirii este de 41.200 mp, anunta Capital.ro.

El a ales Romania. Yasuyuki Takagi, lecţia de japoneză Independenţa individuală este un termen aproape şters din conştiinţa niponă. O dovadă este însăşi prezența formulei „noi, japonezii”, în loc de „eu” în exprimarea lor curentă. Printre cele 130 de milioane de suflete care populează astăzi Japonia, este loc, însă, şi pentru excepţii. Mai ales dacă ţi-ai luat zborul către „ciudatul” Occident. Este cazul lui Yasuyuki Takagi. Un personaj fascinant, plin de umor, care, împreună cu familia, şi-a petrecut jumătate din viaţă în afara arhipelagului. Ultimii 15 ani, în România, o ţară în care şi astăzi domnul Takagi este zilnic surprins de câte ceva, noteaza Income Magazine

Noul Volkswagen Beetle Convertible. Premiera oficiala se va consuma abia la finele lunii viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles. Volkswagen a dezvaluit insa primele imagini si informatii cu versiunea deschisa a noii generatii Beetle. Principala idee care se desprinde la vederea noului Beetle Convertible este ca, la fel ca in cazul modelului precedent, se pastreaza aceeasi reteta, pavilionul rigid fiind inlocuit cu unul textil, care se pliaza in spate. Actionarea pavilionului se face automat, prin simpla apasare a unui buton, indiferent de versiune. Deschiderea sau inchiderea dureaza putin peste 10 secunde si se poate face in mers, pana la o viteza aproape de 50 km/ora. Masurile de protectie in caz de accident au prevazut consolidarea montantilor A si un sistem de asistenta la rasturnare cu arcuri de securitate deasupra tetierelor din spate, informeaza 24auto.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro