Business Report: Romanul care si-a facut loc harta Rusiei! Ar putea produce milioane de barili de petrol; Nouriel Roubini avertizeaza ca ne paste "un nou crah bursier, in urmatorii doi ani"; Fiscul, obligat sa plateasca dobanzi la fel ca si contribuabilii
Centralele eoliene, penalizate pentru dezechilibrarea sistemului energetic. Centralele eoliene ar putea fi penalizate pentru dezechilibrele provocate in sistemul energetic, ne-au spus surse guvernamentale. Sistemul nostru energetic are dificultati in echilibrarea productiei volatile a centralelor eoliene (circa 2.000 MW instalati functionali la aceasta data). Pe fondul scaderii puternice a cererii de energie si a productiei tot mai mari de energie eoliana din ultimele luni, centralele pe carbune func-tioneaza efectiv „dupa cum bate vantul”, avand costuri foarte mari generate de desele opriri si porniri ale grupurilor mari din cadrul Complexului Oltenia (Turceni, Rovinari, Craiova). Si Nuclearelectrica si Hidroelectrica au intampinat dificultati in vanzarea energiei in ultima perioada, scrieBursa.ro.
Romanul care si-a facut loc harta Rusiei! Ar putea produce milioane de barili de petrol. Numele lui Frank Timis este legat in mod special de explorarile din Sierra Leone si din alte state africane. Activitatea din Rusia a celui mai bogat roman conform ultimei editii a Top 300 Capital in Rusia este mai putin cunoscuta, iar cele mai noi informatii au aparut de curand, odata cu publicarea raportului anual al companiei International Petroleum, unde este cel mai mare actionar. Este vorba de nu mai putin de 5 proiecte: Yuzhno-Sardakovsky, Zapadno-Novomolodezhny, proiectele Krasnoleninsky si Druzhny si mai noul proiect Yanchinsky. Toate sunt situate in Vestul Siberiei si toate viteaza explorarea si exploatarea unor importante rezerve de petrol si gaze naturale. Pe unele le detine in totalitate, la unele are are pariticipatii semnificative sau acorduri de colaborare cu alte companii din industrie, anuntaCapital.ro.
Tabloul de bord al UE (III). Indicatorii cu inertie mare. Romania, patru din cinci reusite posibile. Tabloul de bord al potentielelor dezechilibre la nivelul economiilor nationale este impartit in doua parti egale numeric. Cinci indicatori pentru semnalarea problemelor in schimburile externe si de competitivitate si cinci indicatori pentru dezechilibre interne. Patru din primii cinci si unul din a doua grupa au o inertie mai mare in timp. Deficitul contului curent al balantei de plati, evolutia ratei reale efective de schimb, modificarea ponderii exporturilor de bunuri si servicii in schimburile internationale si evolutia costului unitar al fortei de munca, precum si rata somajului la nivel intern trebuie urmarite pe parcursul a trei ani ( cinci ani in cazul exporturilor), inainte de a trage o concluzie, informeazaCursdeguvernare.ro.
L-a invins Chitoiu pe Nita la numirea managerilor de la Transgaz si Romgaz? Scandalul, sau mai bine zis complotul numirii administratorilor privati la companiile Transgaz si Romgaz este departe de a se fi incheiat si cu siguranta Comisia Europeana nu va ramane indiferente la aranjamentele de tip dombovitean. Dupa ce am prezentat pe larg cum au fost incalcate criteriile de selectie, incompatibilitatea candidatilor admisi pe listele finale, venim cu noi dovezi ca intreg procesul a fost unul aranjat, in ciuda faptului ca s-au mai platit si bani de consultanta pentru asta. Mai mult decat atat, inclusiv reprezentantii Fondului Proprietatea contesta numirea noilor administratori, nu numai din punctul de vedere al respectarii criteriilor de selectie, cat si a faptului ca Fondul nu are nici un reprezentant desemnat , desi este actionar la cele doua societati. Dar, sa recapitulam sirul evenimentelor, pentru a intelege si rostul intrebarii noastre din titlul articolului, scrieEnergy-Center.ro.
Profetul crizei din 2008, Nouriel Roubini, avertizeaza ca ne paste „un nou crah bursier, in urmatorii doi ani”. Bursele mondiale inca nu au ajuns la stadiul de bula speculativa, insa un crah va surveni in urmatorii doi ani din cauza cresterii puternice a cotatiilor pentru activele riscante, a declarat economistul Nouriel Roubini. Supranumit „Dr. Doom” pentru ca a prevazut criza financiara, Roubini a adaugat ca exista „o mare diferenta intre asteptarile Wall Street si cele ale oamenilor de pe strada” si ca economia americana este in continuare slabita. Comentariile sale vin dupa ce indicii burselor americane au ajuns la niveluri-record: Dow Jones a trecut pentru prima data de pragul de 15.000 de unitati, in timp ce indicele S&P 500 a ajuns la 1.625,96 puncte. In ceea ce priveste dobanzile la titlurile de stat americane, care au ajuns si ele la niveluri foarte scazute din cauza programelor agresive ale Rezervei Federale, Roubini a spus ca acestea „se vor normaliza foarte incet”, anuntaAdevarul.
Mediul de afaceri din tara noastra, mai putin corupt decat in Cehia sau Ungaria. Romania se afla in topul tarilor Uniunii Europene in ceea ce priveste coruptia in afaceri, conform unui raport dat publicitatii ieri de catre Ernst & Young. Astfel, tara noastra se situeaza usor peste medie, 61 din cele 100 de persoane chestionate afirmand ca practicile de coruptie in business sunt larg raspandite pe piata locala. Analiza celor de la Ernst & Young s-a realizat in 36 de tari, dintre care 20 sunt membre ale Uniunii Europene, pe baza intervievarii a 3500 de angajati din companiile din respectivele state, care au fost intrebati daca „masluiesc” rapoartele financiare sau daca ofera mita pentru a obtine anumite contracte avantajoase. Slovenia este perceputa de sefii de companii drept cea mai corupta tara din UE (96% din respondenti considerand coruptia larg raspandita in afaceri), urmata de Grecia si Slovacia (ambele 84%), Cehia (73%), Portugalia (72%), Ungaria (70%), Spania (65%), Romania (61%), Italia (60%), Belgia (51%), Tarile Baltice (47%), Austria (46%), Irlanda (43%), Marea Britanie (37%), informeazaBursa.ro.
Fiscul, obligat sa plateasca dobanzi la fel ca si contribuabilii. Momentul de la care curge dobanda aferenta taxelor si impozitelor de restituit de catre stat este de 45 de zile de la depunerea cererii contribuabilului. Exista macar echitate in raporturile fiscale dintre contribuabil si Fisc? Tot contribuabilul roman, cu mic cu mare, este lamurit asupra faptului ca suma de bani datorata Fiscului si neachitata la timp va creste, si va creste continuu pana la momentul achitarii integrale a acesteia. Pentru aceasta frumoasa crestere, trebuie sa multumim institutiei coercitive tripartite compusa din dobanzi, penalitati de intarziere si majorari de intarziere. Lasand deoparte abnegatia cu care contribuabilul roman doreste cu fervoare sa-si achite cat de repede cu putinta obligatiile sale fiscale, avand in fiecare moment reprezentarea modului cum sunt folositi acesti bani, poate ar fi util sa ne mai oprim, din cand in cand, la intrebarea: exista macar echitate in raporturile fiscale dintre contribuabil si Fisc, scrieBursa.ro.
VW Design Vision GTI, la Worthersee 2013. Cel mai spectaculos exponat Volkswagen, la editia din acest an a festivalului de tuning de la Worthersee, va fi prototipul de curse creat pe structura noului Golf. Denumit oficial Design Vision GTI, spectaculosul bolid imbina designul in stil „racing” cu puterea unui V6 twin-turbo. Designul a fost creat de o echipa condusa chiar de Klaus Bischoff, seful de design al brandului Volkswagen. Exteriorul evoca stilul viitorului GTI, principala modificare fiind la stalpul C, care este „decupat” si face parte dintr-o imensa priza de aer conceputa pe verticala. Rotile pe 20 de inch, cu anvelope de 235 pe fata, respectiv de 275 pe spate, au fost special create pentru acest prototip. Franele sunt ceramice, iar suspensia este setata special. Linia sportiva continua la interior cu o consola centrala orientata spre pilot, eliminarea banchetei spate si montarea de roll-bar, scaune cu centuri de siguranta de curse, in 5 puncte, anunta24auto.ro.