Sari direct la conținut

Business Report: Top 300 Capital: Vezi cine este ce mai bogat roman; CNVM a suspendat activitatea WBS Romania; Case la pret de constructor in Targul Imobiliar National; Cat costa noua clasa A de la Mercedes-Benz – pariul din 2012 al grupului Daimler

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

CNVM a suspendat activitatea WBS Romania. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a suspendat, ieri, activitatea companiei de brokeraj WBS Romania, ca urmare a anchetei initiate dupa declansarea scandalului „fugii” brokerului Cristian Sima. Masura este una asiguratorie, iar suspendarea nu poate depasi doua saptamani, potrivit Comisiei, care obliga „WBS Romania” sa informeze investitorii cu privire la drepturile pe care le au. Ordonanta CNVM este un rezultat intermediar al controlului initiat, la WBS Romania, dupa ce brokerul Cris-tian Sima, fost presedinte al Sibex si, anterior, fost actionar WBS Romania, a plecat din tara, recunoscand ulterior ca a pierdut banii clientilor sai. CNVM a anuntat public ca WBS Holding, off-shore-ul prin care actiona Sima, inregistrat in Insulele Virgine, nu este o entitate aflata sub supravegherea sa, scrie Bursa.ro.

Top 300 Capital: Vezi cine este ce mai bogat roman. „Frank Timis este cel mai bogat roman, mentinandu-se pe aceasta pozitie pentru al doilea an consecutiv. Potrivit calculelor Capital, averea sa este estimata la 1,7- 1,75 miliarde de euro, in crestere fata de anul trecut”, se arata in comunicatul oficial Capital. „Averile insumate ale celor mai bogati 300 de oameni de afaceri din clasament se situeaza in jurul valorii de 26,5 miliarde de euro, in scadere cu 3 miliarde de euro fata de editia din 2011 -, pierderile si insoventele avand o influenta importanta asupra acestora. Ponderea averilor din TOP 300 in Produsul Intern Brut al Romaniei s-a redus pana la 19,4%, de la 23,6% cat a fost in 2011. Practic, peste 50% dintre milionari au inregistrat scaderi ale averilor, mai mult de 30 au iesit din top, si doar doi au reusit sa-si conserve miliardul de euro. Spre deosebire de anii trecuti, din ce in ce mai multe afaceri sunt facute in familie, motiv pentru care numarul familiilor de milionari prezenti in TOP 300 a crescut de la 38, in 2011, la 46 in ultima editie a topului, anunta Capital.ro.

Noul lider al pieţei asigurărilor pune tunurile pe service-uri După patru ani de la declanșarea crizei financiare, piața de asigurări din România se reașează și încearcă să câștige terenul pierdut prin propriile greșeli. Lupta pentru cota de piață, în care s-au înfruntat ani la rând asigurătorii, a adus acestora pierderi semnificative. Din această situație se poate ieși doar prin aplicarea unor politici corecte de tarifare, care, la rândul lor, vor susține îmbunătățirea managementului daunelor. Ceea ce înseamnă că, în final , consumatorul va fi cel care va avea de câștigat, scrie Income Magazine

Case la pret de constructor in Targul Imobiliar National. Dezvoltatorii reuniti zilele acestea in Piata Constitutiei din Bucuresti afiseaza reduceri de pana la 40.000 de euro si scot la vanzare locuinte incepand de la 550 de euro/mp. Editia din aceasta toamna a Targului Imobiliar National (tIMOn) se desfasoara de vineri pana duminica in Piata Constitutiei din Bucuresti. Targul reuneste 74 de companii imobiliare care se intrec in reduceri masive si facilitati ingenioase pentru eventualii cumparatori. Acest „barometru” al pietei imobiliare indica si un fenomen nemaiintalnit in ultimii 15-20 de ani: pretul de vanzare al caselor a coborat pana foarte aproape de cel de productie. Daca la nivel de constructor „productia” casei costa intre 350 si 500 de euro/mp, la tIMOn sunt afisate pentru vanzare locuinte cu preturi incepand de la 550 de euro/mp – o premiera istorica, am putea spune, informeaza Adevarul.

De ce pierdem 200 de milioane lei alocati Transporturilor. Comisia Europeana a decis o pre-suspendare a platilor in trei programe operationale, anume „Transport”, „Regional” si „Cresterea competitivitatii economice”, dupa ce cu cateva luni in urma o procedura similara a fost aplicata in cazul celui de Resurse Umane. Potrivit unui comunicat CE, joi dimineata, serviciile Comisiei Europene au informat autoritatile romane, printr-o scrisoare, ca au decis sa „pre-suspende” cea mai mare parte din trei programe cofinantate prin fondurile structurale ale UE. „Acest fapt vine ca urmare a unor deficiente grave din cadrul sistemului de gestionare si control al programelor „Transport”, „Regional” si „Cresterea competitivitatii economice”. Aceasta inseamna ca Romania are presuspendate jumatate din totalul programelor operationale, al carui numar este de 8, scrie Romania Libera.

Cat costa noua clasa A de la Mercedes-Benz – pariul din 2012 al grupului Daimler. Orientarea spre masinile de clasa mica, noua prioritate a nemtilor de la Stuttgart, e tot mai vizibila in deciziile luate de grup. Noua clasa A propune motorizari cu puteri cuprinse intre 109 CP si 211 CP, emisii de 98 de grame de CO2 per kilometru parcurs si cel mai bun coeficient aerodinamic din segment – 0,27. Pretul e insa pe masura. Preturile noii Clase A incep de la 24.676 (TVA inclus) pentru modelul A 180 BlueEFFICIENCY si ajung la 34.348 (TVA inclus) pentru A 250. „In industria auto, nu ai de multe ori sansa de a incepe de la zero, de la o simpla coala alba de hartie. Inginerii nostri au profitat din plin de aceasta oportunitate”, explica dr Dieter Zetsche, Presedintele Daimler AG si Director General Mercedes-Benz Cars, anunta Business Magazin.

Internalizare vs. Externalizare Reducerile de costuri au fost laitmotivul ultimilor ani, repetat în mod aproape obsesiv de şefii de companii. Au apelat la toate trucurile posibile astfel încât să aibă cheltuieli mai mici şi, poate cel mai des invocat, a fost externalizarea activităţilor care nu fac parte din nucleul central al afacerii. Când este cazul să căutăm ajutor în afara companiei?, se intreaba Income Magazine

Fondurile au suprasubscris oferta de obligatiuni GDF Suez Energy Romania. GDF Suez Energy Romania a anuntat, ieri, incheierea cu succes a primei emisiuni de obligatiuni corporative de pe piata noastra de capital, in valoare totala de 250 milioane lei. Listarea obligatiunilor cu simbolul GSER17 la BVB va avea loc in jurul datei de 20 noiembrie 2012. Subscrierea s-a des-fasurat in perioada 17-23 octombrie, iar oferta de obligatiuni a fost suprasubscrisa la 113%, a declarat, intr-o conferinta, Eric Stab, directorul general al GDF Suez Energy Romania. Aceasta este a doua emisiune ca valoare in lei de pe piata de capital. Emisiunea a fost adresata investitorilor calificati de tipul fondurilor private de pensii, companiilor de asigurari si de management al activelor. 37 de investitori au fost atrasi in cadrul ofertei de finantare. Cuponul si scadenta au fost stabilite dupa prospectarea pietei efectuata de catre intermediarul tranzactiei – BRD. Dobanda fixa de 7,40% este cu circa 90 de puncte de baza procentuale peste dobanda oferita pentru obligatiuni similare emise de catre stat, a mai spus domnul Stab, informeaza Bursa.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro