Sari direct la conținut

Ce poti face cu zatul de cafea? 10 idei pentru un corp si o locuinta stralucitoare 

HotNews.ro

Asa cum se recicleaza hartia, sticlele de plastic sau metalul, asa putem refolosi si zatul de cafea. Te-ai gandit vreodata cat zat se arunca in fiecare zi, daca numai in America se beau zilnic aproximativ 400 de milioane de cesti de cafea? Ce-ar fi daca nu ar mai sfarsi la cosul de gunoi sau la chiuveta si ar fi refolosit? Nu stii la ce? Afla din articol.

Cele mai cunoscute intrebuintari sunt cele cosmetice. Femeile care nu-si permit creme anticelulitice scumpe, isi prepara singure un amestec care sa-i vina de hac pielii cu aspect de coaja de portocala: amesteca un sfert de cana de apa fiarta cu un pic de zat si o lingura de ulei de masline. Aseaza-te pe un prosop vechi sau pe un ziar si aplica amestecul pe zonele in care ai celulita. Acopera-te cu un plastic si stai asa cateva minute, apoi dezveleste-te, curata zatul de pe piele si aplica un dus cu apa calduta. Pentru rezultate si mai bune, se recomanda sa repeti aceasta procedura de doua ori pe saptamana.

Zatul face minuni si cand iti masezi parul cu el. Ii da volum, stralucire si ii intensifica culoarea, mai ales celui castaniu si negru. In plus, previne aparitia matretii. Nu este indicat insa pentru blonde.

Daca vrei un produs de curatat ieftin, incearca tot zatul de cafea. Cum este un pic abraziv, poate curata grasimea de pe vase si petele foarte rezistente. Este de ajuns sa-l amesteci cu un pic de apa si apoi sa-l aplici cu un burete pe suprafata murdara.

Cei care locuiesc la casa si au semineu, pot pune in cenusa un pic de zat umed. Asa nu vor mai umple incaperile de praf cand vor curata semineul.

Poti folosi zatul si pe post de colorant. Pune-l intr-o hartie de filtru sau intr-o bucata de nailon, apoi inmoaie-l in doua cesti de apa fierbinte timp de 10 minute. Cu acest amestec poti sa vopsesti de la tasaturi si hartie, pana la ouale de Pasti (daca-ti place culoarea cafenie).

Acopera si zgarieturile sau petele de pe mobila. Toarna zat in apa fierbinte si aplica putin lichid pe zgarieturile de la mobila cu un betisor de ureche.

Te ajuta sa scapi de „musafirii” nepoftiti. Presara zat pe musuroaiele de furnici sau in locurile unde apar furnici. Nu se vor mai apropia de aceste locuri, din cauza mirosului. Se mai zice ca zatul nu le place nici melcilor.

Daca vrei sa-ti scapi catelul de purici, adauga un pic de zat in samponul cu care il speli. Nu numai ca actioneaza rapid, dar ii face si parul mai matasos.

Este o hrana buna pentru plante. Poate fi folosit in gradina, ca ingrasamant, pentru culturile de morcovi si ridichi. Inainte de a sadi semintele, amesteca-le cu zatul de cafea. Nu numai ca vei avea o recolta imbelsugata, dar nici nu vei avea probleme cu daunatorii. Daca iubesti florile, afla ca zatul de cafea este benefic si pentru tufele de trandafiri, azalee, rododendron si camelii. Toate aceste plante vor aprecia restul de la cafeaua ta de dimineata.

Zatul se foloseste foarte mult in bucatarie: fie cand macerezi carnea, fie cand vrei sa scapi de mirosul de mancare. Daca ai trebaluit o zi intreaga si nu vrei sa-ti miroasa mainile a ceapa, nu-i cazul sa dai banii pe sapunuri scumpe. Usuca zatul si freaca-ti palmele cu el.

Mirosul va disparea imediat.

Sursa: curbly.com, howtodothings.com

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro