Sari direct la conținut

Ce seminarii web are ANAF în iulie

HotNews.ro
ANAF - Fisc, Foto: Hotnews / Florin Barbuta
ANAF - Fisc, Foto: Hotnews / Florin Barbuta

În luna iulie, ANAF face în continuare seminarii web pe tema aplicării legislației și a unor situații specifice pe anumite teme.

Vor fi 7 astfel de discuții în luna iulie:

14 iulie: Evitarea dublei impuneri – Stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la sosirea în / plecarea din România (definiţii, criterii privind stabilirea rezidenţei, implicaţii şi formularistică) conform prevederilor Ordinului nr. 1099/2016 pentru reglementarea unor aspecte privind rezidenţa în România a persoanelor fizice.

18 iulie: Procedura de eliberare a certificatelor privind taxa pe valoarea adăugată în cazul achiziţiilor intracomunitare de mijloace de transport şi procedura de restituire a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule

19 iulie: Tratamentul fiscal al tranzacţiilor comerciale desfăşurate de persoane impozabile declarate inactive fiscal

20 iulie: Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi

25 iulie: Stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la sosirea în / plecarea din România şi înregistrarea fiscală a persoanelor fizice nerezidente

27 iulie: Stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la sosirea în / plecarea din România

28 iulie: Sistemul electronic RO – e Transport

Seminarul cu tema „Procedura privind declararea contribuabililor inactivi”, a avut loc în această dimineață.

Conform ANAF, aproape 700 de contribuabili s-au înscris deja pentru participare la seminarii lunii iulie.

Tema care a suscitat cel mai mare interes pentru persoanele fizice se referă la evitarea dublei impuneri – Stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la sosirea în / plecarea din România (definiţii, criterii privind stabilirea rezidenţei, implicaţii şi formularistică), în timp ce pentru ”Sistemul electronic RO-e Transport” s-au înscris deja peste 130 de persoane juridice.

Durata seminariilor este de 2 ore și au și o sesiune de întrebări/răspunsuri.

Înscrierea este direct pe portal și se poate efectua până la data şi ora începerii seminariilor, în limita locurilor disponibile.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro