Cititor Contributors.ro, despre elicopterul prabusit: Oare strada nu e de vina pentru acest sistem etatist?
„Avem de a face cu al cincilea elicopter SMURD prabusit in ultimii 12 ani. Au fost alte nenumarate incidente precum si prabusirea unui avion.
Este de neinteles de ce exista cinci elicoptere prabusite la cateva mii de ore de zbor. In Statele Unite, avem patru accidente la 100000 ore, in care sunt implicate elicoptere (emergency helicopter).
Procedurile de urgenta sunt facute prost in Romania: atunci cand suni la 112 se anunta Politia, Ambulanta si Pompierii/SMURD si, dupa caz, Jandarmeria. Desi putem avea de a face cu o amerizare fortata sau o prabusire in apa, nu este anuntat ARSVOM (Agentia Romana de Salavare a Vietii Omenesti pe Mare).
Acest sistem prost facut este opera lui Arafat.
Dar mai sunt si vinovati indirecti: sunt cei care in 2012, au iesit in strada sa apere sistemul etatist din jurul lui Arafat.
Atunci cand guvernul Boc impreuna cu Basescu au sustinut reforma si modifcarea legilor in privinta asigurarilor de sanatate si a sistemului de urgenta, s-a iesit in strada impotriva reformei. cei care au iesit atunci in strada nu au dreptul sa doarma acum linistiti, Tragediile care au urmat li se datoreaza si lor!
Daca suni acum la 112 pentru o problema de sanatate necatalogata de operatorul 112 drept urgenta grad 1, salvarea ajunge in 60-180 minute. Asta daca ai norocul sa locuiesti la oras. In zonele rurale, la sate si comune, salvarea ajunge dupa cateva ore. Asta daca ajunge.
In Statele Unite, serviciul de urgenta raporteaza imediat un incident catre echipajele medicale din proximitatea locului unde a avut loc incidentul, toate echipajele apartinind unor companii private. Cea care ajunge prima la locul incidentului, este platita de catre asiguratorul privat al personei accidentate. Acesta este motivul pentru care acolo salvarea ajunge in cateva minute. Ajunge prima, primeste banii de la asigurare, nu ajunge prima, nu primeste nimic, ” scrie cititorul Petre Aron despre accidentul Elicopterului SMURD.
Citeste mai departe o dezbatere intre cititorii Contributors.ro