Sari direct la conținut

Click: 10 sfaturi pentru o memorie de elefant

Ni se întâmplă, din când în când, să uităm unde am pus cheile, să nu ne mai amintim ce am făcut ieri sau când este ziua de naştere a celui mai bun prieten. Dacă atunci când suntem tineri ni se spune că suntem îndrăgostiţi când uităm, o dată cu trecerea anilor, se zice că ne-am ramolit. Există numeroase moduri de a ne menţine creierul în formă. Pentru asta, este însă nevoie de antrenament. Am aflat mai multe de pe site-ul ediets.com.

1. Hrăniţi-vă creierul. O dietă echilibrată ajută creierul să funcţioneze la capacitate maximă. Asiguraţi-vă că îi daţi multe fructe şi legume verzi, cu frunze. Specialiştii recomandă afinele, murele, peştele, uleiul de peşte, ouăle, spanacul şi migdalele.

2. Faceţi exerciţii. Puneţi-vă corpul la muncă. Exerciţiile îmbunătăţesc circulaţia, ceea ce duce la o mai bună funcţionare a creierului. Studiile au mai arătat că exerciţiile cardiovasculare, făcute o lungă perioadă, ajută la reducerea numărului de celule ale creierului care se pierd o dată cu înaintarea în vârstă.

3. Jocuri pentru creier. Dezmorţiţi-vă memoria cu un joc de Scrabble. Activităţile care vă stimulează intelectual şi jocurile precum Sudoku, cuvintele încrucişate sau şahul sunt ideale pentru îmbunătăţirea memoriei. Distraţi-vă şi provocaţi-vă creierul cu astfel de jocuri.

4. Alegeţi o carte. Secretul pentru o minte iute este să-i oferiţi tot timpul provocări. Încercaţi să aveţi tot timpul o carte în mână. După ce aţi terminat de citit unul sau două capitole, treceţi în revistă pasajul pe care l-aţi citit. Încercaţi să vă imaginaţi cât mai mult şi discutaţi cu prietenii despre ceea ce aţi citit.

5. Există plante care vă dau o mână de ajutor. Cafeaua este bună nu numai să ne dea jos din pat dimineaţa, ci ajută şi la prevenirea pierderilor de memorie. Studiile mai arată că şi ceaiurile verde şi negru îmbunătăţesc funcţiile memoriei.

6. Faceţi asocieri. Oamenii tind să-şi amintească lucrurile care le-au făcut plăcere. Găsiţi o cale să faceţi amuzant un subiect plictisitor, asociindu-l cu ceva ce vi s-a întâmplat deja. Dacă trebuie să memorati o listă, încercaţi să formulaţi o propoziţie amuzantă, care să înceapă cu prima literă a fiecărui cuvânt din acea listă.

7. Sforăiţi un pic. Somnul joacă un rol critic asupra funcţiilor psihologice şi este vital pentru dezvoltarea intelectuală. Cei care au probleme cu somnul au probleme şi cu memoria.

8. Repetiţia este mama învăţăturii. Dacă învăţaţi ceva nou, cu cât repetaţi mai mult, cu atât este mai probabil să vă amintiţi mai repede acele informaţii. Practica e cheia unei memorii trainice!

9. Muzica vă ajută să vă întoarceţi în timp. Vă ajută să vă amintiţi de anumite evenimente din trecut, să reţineţi informaţii noi şi furnizează mai multe moduri de a recupera informaţii pe care le credeaţi pierdute.

10. Împărtăşiţi şi altora ceva din ceea ce aveţi în minte. Nu ţineţi informaţiile numai pentru dumneavoastră. Învăţându-i pe alţii este un alt mod nemaipomenit de a vă antrena memoria. Ar trebui, de asemenea, să deveniţi propriul dumneavoastră profesor. Nu vă temeţi de noi provocări. Chiar dacă nu mai sunteţi la şcoală, nu înseamnă că nu trebuie să vă mai testaţi din când în când. După ce învăţaţi ceva, este important să folosiţi noua informaţie.

Click

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro