Sari direct la conținut

Control inopinat la Spitalul Obregia după informații privind posibile acte de corupție cu fonduri PNRR / Secretar de stat: „Daca va fi cazul, vom rezilia contractul”

HotNews.ro
Spitalul Obregia, Foto: Google Maps
Spitalul Obregia, Foto: Google Maps

Ministerul Sănătății a făcut un control inopinat la Spitalul de Psihiatrie Obregia după ce în spațiul public au apărut informații privind posibile acțiuni de corupție cu fonduri PNRR, informează MS.

Este vorba de un proiect de 5,7 milioane lei pentru dezvoltarea infrastructurii medicale din spitalul aflat în subordinea Primăriei Capitalei, a spus secretarul de stat Alexandru Rogobete în urma vizitei de la Spitalul Obregia.

„Proiectul a fost aprobat pentru finanțare integrală din PNRR în 02 Februarie, iar contractul de finanțare a fost semnat la scurt timp după. Mă îngrijorează faptul că, deși au trecut aproape 6 luni de la semnarea contractului, această unitate sanitară nu a demarat efectiv procedurile de implementare, fapt care va duce nemijlocit la întârzieri în PNRR și va afecta, global, întregul program!”, a declarat secretarul de stat în MS.”

„Ministerul Sănătății, în calitate de finanțator și de coordonator național PNRR pentru componenta Sănătate monitorizează fiecare procedură de achiziție publică realizată cu bani europeni nerambursabili! Atunci când sunt sesizate încălcări sau vor exista suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupție, vă asigur că vom interveni rapid și nu vom accepta ca cineva, indiferent cine este, să pună în pericol acest Program”, a adăugat el.

„În urma rezultatului corpului de control, daca va fi cazul, cu siguranță vom rezilia contractul de finanțare! Acest lucru se va întampla în cazul tuturor beneficiarilor unde identificăm nereguli grave și fapte de corupție!”, a mai spus Rogobete.

Controlul vine după ce Libertatea a scris, în urmă cu două săptămâni, că un medic de la Spitalul Obregia a reclamat la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) o posibilă faptă de corupție.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro