Sari direct la conținut

Convorbiri gratuite si nelimitate intre un abonat Romtelecom si pana la patru abonati Cosmote

HotNews.ro

Un abonat la telefonia fixa Romtelecom poate vorbi gratuit si nelimitat cu pana la patru abonati de telefonie mobila ai Cosmote si invers, gratie unei oferte integrate pentru persoanele fizice, lansate miercuri de catre cei doi operatori de telefonie. Abonatii celor doua companii trebuie sa-si defineasca numerele in cauza si pot activa serviciul gratuit, incepand cu 23 octombrie, in toate magazinele Romtelecom, Cosmote si Germanos din tara.

Potrivit unui comunicat de presa comun, noul serviciu este disponibil atat pentru abonatii vechi cat si pentru cei noi ai celor doi operatori. Pachetul nu se adreseaza si utilizatorilor de cartele Cosmote.

Lansarea de miercuri vine dupa ce in luna septembrie a acestui an, cele doua companii au lansat doua pachete integrate de servicii de telecomunicatii pentru companii.

Romtelecom si Cosmote sunt controlate in prezent de catre grupul elen de comunicatii OTE si grupul german Deutsche Telekom.

Dupa primele sase luni din acest an, Romtelecom a inregistrat pierderi operationale de 16,1 milioane euro, fata de un profit operational de 25,8 milioane euro in perioada similara a anului trecut. Desi numarul liniilor de telefonie fixa a scazut cu 3% fata de prima jumatate a lui 2007, pana la 2,9 milioane linii fixe, rata deconectarilor de la serviciile de voce a fost mai mica. Directorul executiv al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, estimeaza intrarea pe profit sigur abia in 2010.

De cealalta parte, dupa primele sase luni din acest an, Cosmote Romania a raportat pierderi operationale de 2,7 milioane euro. Totusi, in trimestrul doi din 2008, operatorul a obtinut pentru prima data de la lansarea pe piata din Romania un profit operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) de cinci milioane euro, fata de pierderi operationale de opt milioane euro in perioada similara din 2007. Cosmote se asteapta ca acest rezultat sa fie pozitiv si la nivelul intregului an 2008.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro