Sari direct la conținut

Cum mi-a incins nervii de alegator "Foisorul de foc", ziarul primarului Neculai Ontanu

HotNews.ro

Sunt de peste 25 de ani cetatean al Sectorului 2 Bucuresti. Il stiu dupa mizeria din parcul 23 August, unde abia in ultimele luni au mai pus niste gardulete si au curatat aleile aruncand gunoiul in spatiul verde. Il stiu dupa viata „dupa blocuri” – stiu, nu mai e hip, dar e tot acolo. Mai nou, il stiu dupa bancutele instalate la sosea si spatiile de joaca pentru copii, ingradite cu sarma sa nu dea soferii disperati, care depasesc coloana pe trotuarele Soselei Mihai Bravu, peste odraslele sectorului. Dar totul este o iluzie: este splendid in Sectorul 2. Asa zice primarul Nicolae Ontanu in paginile ziarului „Foisorul de foc”.

„Foisorul de foc” este un „periodic editat de Consiliul Local al Sectorului 2 Bucuresti”. Periodic inseamna ca apare lunar, dupa cum a explicat, pentru HotNews.ro, redactorul-sef al publicatiei, Alexandru Dida. Pentru prima data in viata mea, am auzit de aceasta publicatie joi, 20 martie, cand am gasit-o in casuta postala. Pe prima pagina, sub un buchet de consilieri locali legati cu ata de martisor, mi se spune ca acest mensual se afla deja la „An III, Nr. 11, Martie 2008”.

De ce nu am auzit niciodata de aceasta publicatie lunara gratuita, care a ajuns deja la nr. 11 in al treilea an de la lansare? Spune acelasi redactor-sef, Alexandru Dida: pentru ca se distribuie in cele 12 zone de distributie ale sectorului, in cutiile postale – dar doar in zonele acoperite de subiectele tratate intr-un numar sau altul.

Sa vedem ce fel de subiecte trateaza ziarul editat de Consiliul Local al Sectorului 2. Deschidere mare: „Agenda Primarului Neculai Ontanu – Devotamentul fata de cetateni isi gaseste rasplata”, rasplata constand intr-o diploma pe care Presedintele Basescu i-a acordat-o lui Ontanu in decembrie 2007 si prin care ii confera acestuia Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de „Cavaler”, pentru devotament in slujba cetatenilor.

Trecem peste. Ce mai aflam din „Foisorul de foc”?

  • Ontanu profita de vremea de afara si ii someaza pe „responsabilii cu curatenia si protectia mediului”: „Nu mai sunt dispus sa incasez lovituri pentru voi! O sa vi le dau si eu mai departe, de-o sa va usture rau de tot!”
  • „Adio batai! Adio viol! Bun venit in casa noua!” – cum le-a dat Ontanu unor familii niste apartamente
  • „Afara cu infractorii din Sectorul 2!” – cum i-a dat Ontanu afara din canale pe niste aurolaci, de teama ca „Magistralele RADET cresc gradul de risc de atentate” inaintea Summitului NATO
  • „De ce se lucreaza doar CAND INTERVINE PRIMARUL?”
  • „In Sectorul 2 continua modernizarea strazilor”
  • „Complexul Colentina ofera spatii generoase de parcare”
  • „Pietele, o necesitate vitala”
  • „Floarea – reprezentanta frumosului – la fiecare strada”
  • „Parcari sau zone verzi in locul garajelor”
  • „Pentru un Pasti cat mai curat”
  • „Noi apartamente pentru tineri vor fi date in curand in folosinta”
  • „2008 – Primavara scolilor”
  • „Vin europubelele!”

Mai vreti? Eu n-am mai vrut cam de pe cand am ajuns la pagina 17 din totalul de 24 si am vazut toate cele opt poze cu Ontanu „in campul muncii”. Daca ne luam dupa explicatiile redactor-sef Alexandru Dida privind distributia, probabil ca am primit, in cutia postala, nr. 11 al acestui ziar pentru ca „Floarea – reprezentanta frumosului – la fiecare strada”. Care, presupun, este un deziderat electoral, deoarece la mine pe strada nu e nicio floare.

Sunt insa aurolaci goniti din canale si care, dupa o iarna „la caldurica” Radetului, dorm in prezent cam pe toate scarile din cartier. Un cartier bine cotat pe piata imobiliara, unde nu-l va vedea nimeni pe Ontanu dand cheile noilor apartamente unor familii nevoiase. Unde singura piata la indemana, Obor, cat era ea de jegoasa, a ajuns o amintire frumoasa.

Unde pubelele sunt tot rablagite, zacand intr-o rana, scormonite de cainii vagabonzi. Si unde nu e loc nici de garaje, nici de parcari, nici de zone verzi din cauza masinilor „stationate” peste noapte, una peste alta, pe stradute reparate in sapte luni in loc de trei saptamani, cat promisese primaria.

Pana vineri dupa-amiaza, reprezentantii ziarului si ai primariei nu au putut preciza pentru HotNews.ro nici tirajul „Foisorului de foc”, nici cat costa si de unde provin banii pentru editarea si distributia acestei publicatii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro