Cum sa mancam de Craciun
Micul dejun in fiecare zi in perioada sarbatorilor de iarna, fructe si legume si dulciuri cat mai putine. Food Standards Agency recomanda mancaruri usoare la masa de Craciun si are cateva sfaturi pentru ca pofticiosii sa evite indigestiile si povara mancarurilor grase de sarbatori.
- Incearca sa iei micul dejun in fiecare zi din perioada de sarbatori.
- Ai grija ca cina de Craciun sa fie bogata in legume si fructe.
- Nutritionistii recomanda friptura si garnitura in aburi. Se recomanda mancare gatita fara sare. Incercati condimente precum piperul alb si ierburile proaspete.
- Feliile de cartofi ar trebui taiate.
- Nutritionistii propun un meniu alternativ: carnea de curcan care contine mai putine grasimi si fructele de mare ce pot fi combinate cu preparatele traditionale.
- Incearca sa prepari garnitura din produse proaspete si nu congelate.
- Mananca cat mai putine dulciuri posibil, gusta din fiecare dar cu masura
- Evita excesul de bauturi carbogazoase, bea mai multa apa si suc natural de fructe
- Incearca fructele uscare, alunele fara sare
- Nu manca pana te simti neconfortabil si plin
- Fa miscare intre mese, plimbari scurte sau fii activ in casa
Fara excese alimentare! Aceasta este recomandarea medicilor pentru romanii care se pregatesc sa puna pe masa de Craciun toate bunatatile traditionale: sarmale, toba, carnati, piftie si cozonac. Ei avertizeaza ca aceste mancaruri pot deveni periculoase, mai ales dupa o perioada indelungata de post. Nutritionistii propun o schimbare in meniu: inlocuirea carnii de porc cu fructele de mare, bogate in proteine si minerale si mai usor de digerat.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro