Cum sa scapati de plictiseala la serviciu
Unii dintre noi au slujbe antrenante, altii nu, dar un lucru e sigur: cu totii ne plictisim, din cand in cand, la serviciu. Asta nu pentru ca nu am avea de lucru, ci pentru ca o data cu trecerea timpului intervine obisnuinta. Si cum nu toti ne putem schimba locul de munca dupa bunul plac, editorii de la Yahoo! HotJobs ne sugereaza sa facem mici schimbari care sa ne scoata din rutina zilnica.
1. Schimbati locul in care stati
Cereti permisiunea sa va mutati la alt birou sau sa faceti schimb de locuri cu un alt coleg. Daca totusi nu este posibil sa schimbati locul, incercati sa va repozitionati biroul. Simpla schimbare de perspectiva va poate scapa de plictiseala.
2. Schimbati modul de a calatori pana la serviciu
Incepeti si sfarsiti ziua intr-un mod diferit, facand o schimbare in ceea ce priveste mijloacele de transport cu care veniti la serviciu. Luati in calcul un alt mod de a va deplasa. Daca se poate, luati metroul. Cand este frumos afara, mergeti cu bicicleta. Impartiti o masina cu un coleg. Folositi o alta ruta sa ajungeti la slujba.
Nu trebuie sa va schimbati traseul pentru totdeauna, doar atata timp cat sa va ajute sa iesiti din starea de plictiseala.
3. Reorganizati-va programul zilnic
V-ati saturat de sedintele interminabile de luni dimineata? Propuneti-i sefului sa le mute dupa-amiaza. Daca plictiseala atinge cote maxime dupa pranz, aranjati sa faceti atunci ceea ce va place cel mai mult si lasati pe dimineata, cand aveti mai multa energie, lucrurile mai putin placute. Nu mai comunicati cu colegii prin e-mail sau messenger, incercati sa o faceti fata-n fata. Interactionand cu ei, va veti simti mult mai bine.
4. Incercati sa va fixati un scop
Daca nu lucrati la ceva anume, nu-i de mirare ca va plictisiti. Fixati-va un scop si o data limita pana la care il puteti atinge. De exemplu, va doriti o promovare? O data ce v-ati propus acest lucru, veti avea pentru ce sa luptati.
5. Cautati in permanenta sa va insusiti noi abilitati
Daca va faceti bine treaba si va mai ramane timp liber, folositi-l la activitati pentru dezvoltarea profesionala. De exemplu, puteti urma anumite cursuri care va ajuta sa promovati.
6. Luati o pauza
Daca simtiti ca ati ajuns la capatul rabdarilor, luati o vacanta. Dupa o pauza, va va fi mai clar daca ceea ce faceti va mai entuziasmeaza catusi de putin.
7. Concentrati-va pe ceea ce se intampla in afara serviciului
Sunt slujbe care nu va ofera nicio provocare si nicio posibilitate de avansare, insa multi nu renunta la ele pentru ca sunt bine platite sau sunt stabile. Daca sunteti in aceasta situatie, ganditi-va la ceea ce va intereseaza. Probabil v-ar fi placut sa fiti fotograf sau muzician, dar daca ati imbratisa aceasta cariera va va fi greu sa va platiti facturile.
Puteti decide sa va pastrati slujba actuala si sa va canalizati energia catre ceea ce va pasioneaza.