Sari direct la conținut

Cum sa separi viata profesionala de cea personala

HotNews.ro

Cateodata este foarte greu sa faci diferenta intre „acasa” si „la serviciu”. De fapt, munca poate deveni un intrus in viata ta personala si ajungi sa iti petreci tot timpul muncind. Pentru o perioada scurta de timp, acest lucru poate fi bun, insa dupa o anumita perioada iti va afecta viata personala.

Daca vorbesti aproape mereu la telefonul mobil, iti iei micul dejun in fata laptopului sau te imbraci intre cateva click-uri, inseamna ca viata ta personala a ramas undeva in urma. Exista insa si situatia in care, din cauza unor probleme familiale, calitatea muncii tale scade. De aceea, in cele ce urmeaza iti prezentam cateva trucuri care te vor ajuta sa echilibrezi balanta intre serviciu si viata privata.

Cum sa tii deoparte problemele profesionale de viata privata:

1. Incearca sa imparti o sarcina voluminoasa in cateva mai simple. In acest fel, in momentul in care ajungi acasa, nu vei mai fi atat de abatut gandindu-te la ce nu ai reusit sa faci.

2. Fa-ti zilnic o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le rezolvi.

3. Recompenseaza-te atunci cand iti duci la bun sfarsit o sarcina micuta, in loc sa te pedepsesti si sa renunti la pauze pentru a finaliza un proiect mare.

4. Incearca sa nu te invinovatesti mereu pentru ce se intampla, mai ales daca lucrezi de acasa. Chiar daca poti continua sa lucrezi mai mult decat era stabilit, asta nu inseamna ca trebuie s-o faci.

5. Fa-ti timp pentru viata personala, chiar daca acest lucru inseamna ca trebuie sa iti incluzi problemele personale in lista cu lucruri pe care trebuie sa le faci.

Cum sa tii problemele personale departe de serviciu:

1. Incearca sa te comporti profesional la locul de munca. Chiar daca esti suparat din cauza unui esec in dragoste, nu poti sa mergi la serviciu si sa stai toata ziua cu capul pe birou ca sa plangi. Acest lucru va afecta munca ta si pe a celor din jurul tau.

2. Incearca sa mentii discutiile personale cu sefii tai directi la un nivel minim.

3. Suna-ti prietenii si familia, in scop personal, in timpul pauzei de masa, daca nu poti astepta pana ajungi acasa. Evita sa folosesti telefonul de serviciu in scop personal.

4. Nu uita ca angajatorul este mult mai interesat de cat de bine iti faci treaba decat de ce fel de persoana esti.

Surse: about.com, ehow.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro