Sari direct la conținut

Cutremur simtit puternic in NV Romaniei

HotNews.ro

Un cutremur de suprafata cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter s-a produs la ora 9.15, la granita dintre Slovacia si Ucraina, in zona orasului Kosice.

Seismul a fost simtit puternic in nord-vestul Romaniei, pe o raza de 100 de km., in judetele Satu Mare si Maramures.

Potrivit directorului Institutului de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, cutremurul a fost simtit in Romania pana in muntii Apuseni, unde o statie a inregistrat intensitatea de 4 pe scara Richter.

Autoritatile din cele doua judete au comunicat ca, pana in acest moment, nu au fost inregistrate victime omenesti sau pagube materiale.

Marmureanu a spus ca seismul a fost de suprafata, deci nu va avea replici. De asemenea, din cauza ca epicentrul cutremurului a fost la doar 20-25 de kilometri adancime, miscarile tectonice au fost verticale, fiind simtite mult mai puternic.

Nord-vestul Romaniei nu este o zona obisnuita cu fenomenele de acest tip, fiind ferita in ultimii zeci de ani de miscari tectonice puternice.

Cutremurul de joi dimineata s-a simtit, potrivit MTI, si in nord-estul Ungariei, dar numai in cladirile inalte din Sarospatak.

Directia Apelor Somes-Tisa a efectuat verificari ale starii structurii barajelor de acumulare, dupa producerea cutremurului la granita dintre Slovacia si Ucraina. Intr-un comunicat al Administratiei Nationale, Apele Romane se arata ca structura barajelor nu a fost afectata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro