Sari direct la conținut

Daniel Tudor a fost validat de Parlament pentru functia de presedinte al Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor

HotNews.ro

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului l-a validat, marti, pe Daniel Tudor in functia de presedinte al Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor (CSA), informeaza Agerpres. In favoarea acestuia s-au exprimat 246 de parlamentari, iar doua voturi au fost impotriva. Noul presedinte al Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor va avea un mandat de cinci ani. Daniel Tudor a condus Ardaf in perioada 2007-2009, potrivit Mediafax.

Votul a fost secret, cu buletine de vot.

Potrivit 1asig.ro, „Daniel Tudor (55 de ani) a fondat in anul 1992 compania Roumanie Assurance International (RAI), companie specializata in asigurari de calatorii in strainatate. In februarie 2007, a vandut integral pachetul de actiuni al companiei RAI Asigurari grupului PPF din Cehia si a renuntat la pozitia de conducere in cadrul RAI Asigurari, optand pentru o pozitie similara in cadrul ARDAF.

Astfel, din anul 2007 pana in anul 2009, Daniel Tudor a ocupat pozitia de Presedinte – Director General al ARDAF Asigurari, companie infiintata in 1992. Daniel Tudor si-a anuntat demisia din functia de Director General al ARDAF la mijlocul lunii ianuarie 2009″.

Daniel Tudor, care are sustinerea USL, il inlocuieste la conducerea CSA pe Constantin Buzoianu, care a fost revocat marti, 16 octombrie, printr-o procedura fulger de la conducerea acestei autoritati care arbitreaza o piata cu afaceri de peste 7,9 miliarde lei in 2011. Buzoianu a fost revocat din functie, dupa ce Comisiile reunite de buget-finante ale Parlamentului au decis sa propuna plenului reunit revocarea acestuia din functie, in baza unui raport al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor in care se aduc mai multe acuze, pe care Buzoianu le contesta.

Buzoianu, numit la sefia CSA in luna septembrie 2011 (la propunerea PD-L) pentru o perioada de 5 ani, a declarat pentru HotNews.ro ca nu ar exista nici un temei legal pentru revocarea sa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro