Sari direct la conținut

De ce a pierdut Ponta

HotNews.ro
Dan Tapalaga, Foto: Hotnews
Dan Tapalaga, Foto: Hotnews

N-a fost un vot pro-Iohannis, ci un vot anti-Ponta din ficati. Candidatul PSD a pierdut deoarece si-a umilit poporul, in toate felurile posibile. L-a mintit continuu, zi de zi, obscen, jignitor, pana la exasperare. L-a furat cu toata cohorta lui de penali, l-a manipulat grosolan cu televiziunile de partid. In fine, Ponta si-a batjocorit poporul deposedandu-l brutal de ultimul bun: dreptul de vot. A fost suprema umilinta, ultima aroganta, picatura care a umplut paharul.

A condus tara la televizor cu propaganda desantata si a pus presiune pe ce a mai ramas din presa independenta, a amenintat-o si hartuit-o in stil mafiot. A recreat o atmosfera sufocanta, multi s-au simtit iarasi prizonieri in propria tara. Am intalnit destui oameni dispusi sa-si arda pasaportul, sa renunte la cetatenie, sa emigreze, sa recurga la gesturi extreme in caz ca PSD si Ponta ar fi pus mana pe toata puterea in stat. A omorat speranta, a ucis orice perspectiva.

Ponta si PSD au ridicat un val de ura impotriva lor in doi ani de zile cum numai Traian Basescu si PDL au reusit, dar din cu totul alte motive si dupa ani buni de exercitare a puterii. Pe Victor Ponta nu l-a infrant economia, vreo criza grea cu taieri abrupte de salarii sau prabusiri dramatice ale nivelului de trai, ci perspectiva infernala de a reveni la partidul – stat, de a ne inchide intr-o natie scufundata in nationalism stupid si gol, la mana unor penali mari si mici. Romania a spus pur si simplu NU caderii in trecut.

S-a ridicat un val impotriva lui Ponta dintr-o suma de frici si angoase. Frica de lasa tara pe mana unui impostor, groaza de a fi condusi de un lider controlat de borfasi, temerea ca odata ce va lua toata puterea va instala un regim autoritar-mafiot, nesiguranta ca vom ramane pe orbita occidentala, spaima atavica de rusi etc. In fine, l-a invins prostia.

In lumea retelelor sociale, nu mai poti ascunde oamenilor adevarul fara ca minciuna sa te coste scump. In special tinerii au organizat mica revolutie a votului din noiembrie 2014. Ei, generatia Facebook, au scos Romania in strada la Cluj, Timisoara si alte orase mari, in semn de solidaritate cu cetatenii romani din afara tarii opriti sa voteze in primul tur. Este generatia care va matura partidele actuale daca nu se vor reforma profund.

Insa dincolo de toate, oamenii s-au simtit profund umiliti. I-au trecut lui Klaus Iohannis toate neajunsurile cu vederea, numai pentru a-i plati cu varf si indesat liderului PSD dispretul, lipsa profunda de respect fata de poporul sau. Asa a ajuns Romania sa aleaga un presedinte neamt, la 25 de ani de la caderea comunismului, si sa-i intoarca spatele unui candidat mandru nevoie mare ca este roman. Este o mare victorie a democratiei.

P.S. Felicitari romanilor din afara tarii, respect pentru tinerii care au organizat protestele in tara. Aceasta a fost revolutia lor. Revolutia votului si revirimentul democratiei intr-o Romanie trucata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro