Sari direct la conținut

De la Craciun la Sfantul Ion

HotNews.ro

„De la Craciun la Sfantu’ Ion” este un proiect realizat in colaborare cu Primaria sectorului 1, care reprezinta o prefata a evenimentelor ce vor urma in anul 2008, an care a fost declarat Anul European al Dialogului Intercultural. Festivalul multicultural “De la Craciun la Sfantu’ Ion” este un eveniment care doreste sa prezinte obiceiurile si traditiile etniilor din Romania prin muzica, port si arta culinara.

In Romania traiesc alaturi de comunitatile de romani, alte multe comunitati etnice cu traditii culturale, lingvistice si religioase specifice. La acest eveniment vor fi prezenti reprezentanti din comunitatile majoritare: maghiari, evrei, romi, greci, aromani, italieni, germani si lipoveni. Invitatii speciali ai evenimentului vor fi francezii, rusii si cehii, potrivit unui comunicat de presa.

In perioada 14 decembrie 2007 – 7 ianuarie 2008, se va derula in parcul Kisselef, sectorul 1, Bucuresti, proiectul “De la Craciun la Sfantu’ Ion”, conform sloganului ”gastromuzic”, respectiv impartirea pe doua sectiuni: bucatarie traditionala si evenimente artistice.

Evenimentul plaseaza in centrul atentiei copiii, insa se adreseaza tuturor locuitorilor sectorului 1 si ai Bucurestiului in general, indiferent de varsta, sex sau etnie.

In cadrul locatiei va fi instalata bucataria mobila formata din cinci ceauane, in care se vor prepara bucate traditionale romanesti si preparate culinare apartinand bucatariilor minoritatilor etnice din Romania, precum: gulyas, bob gulyas, ciorba de tarhon, ciorba de fasole.

Un gratar incins la fata locului va delecta gustul cu cei mai gustosi carnati si va incalzi, participantii la eveniment, cu un ceai fierbinte cu rom.

Pe o scena amplasata in acest spatiu se vor desfasura manifestari artistice zilnice, seri de folk si muzica traditionala precum si activitati distractive dedicate celor mici.

Bradul de Craciun va fi decorat cu globulete, batoane de ciocolata si beteala in ritmurile colindelor traditionale, iar Mos Craciun va imparti cadouri micutilor, care au fost cuminti.

Bucuria copiilor va fi incununata de „Castelul de ciocolata” care va fi construit la fata locului intr-un spatiu dedicat copiilor care vor putea servi fructe in ciocolata de la fantanile de ciocolata ce vor functiona la fata locului, ciocolata calda pregatita dupa o reteta specifica si multe alte feluri de ciocolata.

In data de 19 decembrie, de Ignat, se va organiza Pomana porcului, sarbatoare traditionala romaneasca, iar in fiecare sambata dimineata Ziua ciocolatei calde (preparata la fata locului in ceaoane dupa o reteta proprie) insotita de un stand – up comedy pentru copii. In 23 decembrie vor avea loc manifestari specifice sarbatorii Craciunului pentru copiii de toate varstele.

In fiecare zi evenimentele vor incepe de la ora 10.00 si vor termina termina la ora 21.00.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro