Sari direct la conținut

De sarbatori, vanzarile online cresc cu 30%

Romania Libera

Magazinele online romanesti isi pot creste vanzarile in perioada sarbatorilor de iarna cu cel putin 30 la suta fata de veniturile medii pe care le inregistreaza intr-o perioada normala de cumparaturi din cursul anului.

In 2006, in perioada noiembrie-decembrie, media lunara a cumparaturilor cu plata online prin card in magazinele care folosesc solutia ePayment (R) au crescut cu zece la suta fata de luna precedenta din acelasi an, iar in 2007 se asteapta o evolutie de 30 la suta.

Vanzari bune sunt si in ianuarie

Pregatirea pentru un sezon traditional de cumparaturi nu inseamna neaparat bugete mari. Reteta de succes se bazeaza pe segmentarea publicului impreuna cu identificarea celor mai potrivite modalitati de a ajunge la acesta repede si ieftin.

In mediul online sunt recomandate instrumentele neconventionale, mesajele clare, orientate catre client, sustinute de servicii de calitate si o prezenta atractiva online.

„Pentru un magazin online obiectivele de sarbatori sunt atingerea unui volum maxim de vanzari, epuizarea stocurilor de produse greu vandabile si cresterea profitului.

Cu o strategie corect dimensionata in functie de resursele si nevoile magazinului, volumul creste cu aproximativ 30 la suta in perioada sarbatorilor si apoi in luna ianuarie”, apreciaza Mihai Manoliu, account manager, GECAD ePayment.

O piata cu potential

Valoarea totala a comertului electronic romanesc cu plata online prin card a atins 8,1 milioane de euro in al treilea trimestru al anului si au fost incheiate 117.000 de tranzactii, acest segment urmand sa atinga 35 milioane de euro pana la sfarsitul anului.

Cea mai mare parte a tranzactiilior din acest interval, respectiv 94%, au fost realizate de magazinele online romanesti care au implementat solutia ePayment, valoarea vanzarilor fiind de 7,6 milioane de euro, iar numarul tranzactiilor s-a ridicat la aproape 88.000 de operatiuni.

Comparativ cu valorile anuntate pentru primele sase luni ale anului, in trimestrul al treilea se observa o usoara scadere a cifrelor, fenomen normal avand in vedere ca lunile de vara reprezinta perioada de concedii.

Integral in Romania libera

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro