Sari direct la conținut

De vorba cu specialistii despre fast-food

HotNews.ro

Revista “Slab sau Gras” a organizat clubul cu acelasi nume iar joi, 27 martie, a avut loc o intalnire a specialistilor si a membrilor. Evenimentul a avut loc la restaurantul „La Italieni” si face parte din sirul intalnirilor lunare organizate de revista. Tema intalnirii din aceasta saptamana a fost fast-food-ul si efectele pe care le au aceste produse asupra sanatatii.

Specialistii care au participat la aceasta intalnire au fost Corina Zugravu, medic in cadrul UMF “Carol Davila”, specialist in igiena alimentatiei si nutritie, doctor Alin Popescu, medic medicina sportiva si redactor medical al revistei, psiholog Sorina Cristea si Adrian Preduca, antrenor de fitness si consultant de nutritie.

Psihologul Sorina Cristea a vorbit despre cauza principala care ii determina pe oameni sa aleaga fast-food-ul ca alimentatie de baza: viteza cu care totul se desfasoara in jurul nostru.

Dr. Alin Popescu, sustinut de Adrian Preduca, a adus in discutie relatia dintre fast-food si kilogramele in plus. Un banal hamburger are peste 250 de calorii, o shaorma ajunge pana la 500 de calorii, un pahar de suc carbogazos are in jur de 200 de calorii.

Daca optezi pentru fast food trebuie sa ai mare grija, deoarece efectele apar in timp – kilograme in plus, nivel crescut al colesterolului, boli cardiovasculare si tulburari metabolice – obezitate.

In afara kilogramelor in plus, produsele fast-food ridica semne de intrebare si din cauza problemelor de igiena alimentara. Doamna doctor Corina Zugravu a vorbit despre diferentele de igiena care exista intre fast-food-urile consacrate si cele de la colt de strada. Daca in primul caz standardele igienice sunt atent respectate, in cel de-al doilea caz igiena devine relativa.

In urma consumarii unui aliment insuficient preparat sau infestat se poate ajunge la toxiinfectii grave. Unul dintre alimentele incriminate a fost crenvurstul, catalogat de medic drept o “aberatie”, fiind un amestec total nesanatos din zgarciuri, grasime si aditivi alimentari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro