Sari direct la conținut

Decizie a instanței: Deocamdată nu se construiesc turnuri pe baza sportivă RADET din Floreasca

HotNews.ro
Lacul Floreasca, Foto: Hotnews
Lacul Floreasca, Foto: Hotnews

Deocamdată nu se construiesc turnuri pe baza sportivă RADET din Floreasca. Curtea de Apel București a suspendat judecarea dosarului în care un investitor privat – Manochehr Saadati – Sohi – a cerut instanței să oblige Primăria Sectorului 2 să emită certificatul de urbanism pentru construirea unui ansamblu de blocuri cu înălțimea maximă de 28 de etaje în baza sportivă, până nu se lămurește soarta PUZ sector 2 (PUZ care acum este suspendat).

”Suspendă judecata cauzei până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiect al dosarului 27283/3/2020. Cu recurs, pe toată durata suspendării”, a decis Curtea de Apel pe 17 noiembrie. Decizia de suspendare a procesului poate fi atacată cu recurs.

Asta înseamnă că nu se va construi acolo decât dacă PUZ-ul Sector 2 va fi declarat valid, ceea ce este foarte puțin probabil, a explicat pentru HotNews.ro primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Pe fosta bază sportivă a RADET, din Floreasca, omul de afaceri cu origini iraniene Manochehr Saadati – Sohi, devenit cunoscut în România ca producător al pateului Antrefrig, dorește să construiască blocuri de 28 de etaje.

În baza PUZ-ului Coordonator al Sectorului 2, un document controversat, suspendat de instanță, și care permite betonarea a zeci de hectare de spațiu verde, omul de afaceri, pe 17.02.2021 a cerut emiterea unui certificat de urbanism pentru terenul de pe bd. Barbu Văcărescu 275 – 277 – 291 pentru construire ansamblu de blocuri cu 3S+P+13E + 14 Duplex și 3S+P+27E + 28 Duplex.

Prin PUZ Sector 2 fosta bază sportivă a RADET aflată în Calea Floreasca și bd. Barbu Văcărescu este transformată din zonă verde (V 3b) în zonă CB 3.1 care înseamnă ”subzona polilor urbani principali care grupează funcțiuni complexe”. Potrivit regulamentului, în această zonă indicatorii urbanistici permiși sunt POT (Procent de Ocupare a Terenului) 70% și CUT (Coeficient de Utilizare al Terenului) 4 și înălțimea maximă nelimitată.

Baza sportivă a fost retrocedată în 2004.

Potrivit reglementărilor anterioare, în Planul Urbanistic General, baza sportivă figurează cu indicativul verde, iar indicatorii urbanistici aferenți sunt POT 30%, CUT – 0,35 iar înălțimea maximă era de două etaje.

Omul de afaceri a amenințat că va cere Primăriei Sectorului 2 despăgubiri de 200 de milioane de euro în care instituția nu îi permite să construiască blocurile turn.

Rămâne de văzut cum se va tranșa acest caz și dacă PUZ-ul Sectorului 2 va fi anulat de instanță, așa cum au fost anulate PUZ-urile din Sectoarele 3 și 6. ​

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro