Sari direct la conținut

Disputa dintre ING si CSSPP s-a sfarsit. ING spune ca va plati 1,38 milioane lei pentru mentinerea increderii in sistemul de pensii private

HotNews.ro

Reprezentantii ING au anuntat ca se supun hotararii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), care a impus o amenda de 0,5% din capitalul social al ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii, pentru externalizarea administrarii activelor catre o alta firma din grup, a declarat marti pentru NewsIn directorul general al autoritatii. Amenzile depasesc 1,38 milioane lei si sunt primele acordate pe piata pensiilor private. Compania a anuntat ca a decis sa nu conteste decizia pentru a pastra increderea in sistemul pensiilor private.

„Reprezentantii ING au anuntat CSSPP ca se supun hotararii acesteia. Probabil ca amenda va fi platita in cursul acestei luni. Este o piata reglementata care stabileste norme si reguli, care trebuie sa fie respectate de toti participantii”, a mentionat directorul general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Cristian Rosu.

Tot marti, ING a anuntat ca a decis sa nu mai conteste decizia CSSPP, sa plateasca amenda si sa inceteze contractul cu compania de administrare de active din cadrul grupului, motivul invocat fiind pastrarea increderii in sistemul de pensii private.

„Am decis sa nu contestam decizia CSSPP de a penaliza cele doua companii cu 0,5% din capitalul social, pentru a mentine increderea in sistemul de pensii private”, a declarat directorul general interimar al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman, citata de NewsIn.

Ca urmare a deciziei, activitatea de administrare si investire a activelor fondurilor de pensii ING revine la formula initiala si va fi desfasurata prin intermediul departamentelor specializate ale celor doua companii.

Pe 18 iunie, CSSPP a sanctionat ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii cu amenzi de peste 1,38 milioane lei pentru incalcarea legislatiei in domeniul pensiilor private obligatorii si facultative din Romania. Companiile au fost acuzate ca si-au externalizat activitatile de administrare a activelor fondurilor de pe pilonul II si III catre compania olandeza ING Asset Management B.V. The Netheerlands – Sucursala Bucuresti, desi legea interzicea acest lucru.

In replica, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii anuntasera ca vor contesta decizia Comisiei pe motiv ca externalizarea serviciilor catre compania olandeza nu a modificat cu nimic prevederile prospectelor fondurilor administrate si nici nu si-au delegat responsabilitatile catre compania olandeza.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro