Sari direct la conținut

Dosarul în care jurnalista Emilia Șercan a acuzat o operațiune de kompromat împotriva sa, închis de procurori

HotNews.ro
Emilia Sercan in studioul HotNews.ro, Foto: Adi Iacob / HotNews
Emilia Sercan in studioul HotNews.ro, Foto: Adi Iacob / HotNews

Jurnalista Emilia Șercan anunță că dosarul deschis după ce a acuzat o operaţiune de kompromat împotriva sa în urma dezvăluirilor privind plagiatul tezei de doctorat a fostului premier Nicolae Ciucă a fost închis de procurori.

Jurnalista spune că dosarul a fost închis integral de Parchetul Curții de Apel București procuroarea Nicoleta Rotaru hotărând niciuna dintre cele 7 infracțiuni din dosar nu există:

  • „nu există scurgerea probei din poliție, care a fost baza komprom@tului;
  • nu există violarea vieții mele private (două infracțiuni);
  • nu există abuz în serviciu (două infracțiuni);
  • nu există fals informatic;
  • nu există amenințare și șantaj
  • furtul pozelor, ghinion, s-a prescris”.

Emilia Șercan spune că închiderea dosarului a fost cerută de conducerea Parchetului General, după ce în luna august Cristian Rizea a declarat că cunoaște lucruri “care pot lămuri sub toate aspectele prezenta cauză”.

  • „Individul a mai declarat atunci că “solicit calitatea de martor cu identitate protejată și doresc să am parte de beneficiile conferite de lege în urma faptelor pe care doresc să le denunț”.
  • Trei săptămâni mai târziu, Rizea era adus de la Rahova la PCAB pentru a fi audiat de procuroarea de caz, Nicoleta Rotaru. Audierea lui Rizea a fost făcută fără ca avocatul meu să fie notificat pentru a putea participa.
  • De data aceasta, infractorul Rizea și-a rezervat dreptul la tăcere pentru a nu se autoincrimina, ceea ce înseamnă că Rizea era conștient de vinovăția lui.
  • La circa două săptămâni după acest moment, Parchetul General trimitea la PCAB o notă de îndrumare și control prin care cerea ca trei dintre dosarele mele să fie reunite și soluționate până la finalul lunii octombrie. O coincidență, desigur! Iar dosarele au fost reunite și soluționate rapid. În favoarea infractorilor!
  • Toate infracțiunile au fost clasate, iar procuroarea Nicoleta Rotaru a decis că Rizea – cel care a publicat o probă scursă din poliție și care a publicat repetat fotografiile mele personale -, este nevinovat”, a scris Șercan pe Facebook.

Ce a acuzat Emilia Șercan

Jurnalista Emilia Şercan a acuzat autorităţile statului că au orchestrat o operaţiune de kompromat împotriva sa după ce a dezvăluit că teza premierului Nicolae Ciucă este plagiată, iar apoi au încercat să muşamalizeze această acţiune.

Într-un text publicat în PressOne, Emilia Șercan afirma că a fost vizată de trei acţiuni de ameninţare, defăimare şi intimidare. Ea spunea că a primit amenințări de la persoane necunoscute, inclusiv un mesaj pe Facebook messenger de la o persoană care i-ar fi trimis mai multe fotografii private făcute în urmă cu 20 de ani, despre care jurnalista spune că i-ar fi fost furate dintr-un dispozitiv electronic.

Jurnalista afirma că a trimis poliției o captură de ecran cu mesajul primit pe Facebook messenger, inclusiv fotografiile, iar la scurt timp mesajul trimis poliției a apărut pe un site din Republica Moldova.

  • „Am decis să denunț public operațiunile de discreditare și intimidare la care sunt supusă după 18 ianuarie 2022, data la care am dezvăluit că teza premierului României, Nicolae Ciucă, este plagiată.
  • Am decis acest lucru pentru că, de data aceasta, jucătorul-cheie este chiar statul român: o probă pe care am furnizat-o Poliției Române pentru a identifica autorul unei infracțiuni de violare a vieții private a fost scursă din dosar în aceeași zi, devenind baza unei ample operațiuni de kompromat.
  • Am acordat timp organelor de cercetare penală să ancheteze scurgerea de informații pe care am reclamat-o la data de 18 februarie 2022.
  • Vreme de 45 de zile nu am fost nici măcar audiată în dosarul deschis ca urmare a plângerii prin care am reclamat scurgerea de informații.
  • În aceste condiții, am decis să vorbesc public atât despre operațiunea de intimidare a cărei țintă sunt, cât și despre operațiunea paralelă, cea de mușamalizare a scurgerii de informații, care se derulează cu complicitatea conducătorilor unor instituții care ar trebui să-mi asigure protecția atât ca cetățean, cât și ca jurnalist”, a acuzat Emilia Șercan.

CITEȘTE ȘI: Culisele operațiunii kompromat. Emilia Șercan: Am avut un șoc. Te duci la poliție să reclami și poliția te vinde mafioților?

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro