Sari direct la conținut

Dragon by STS: De ce își face Serviciul de Telecomunicații Speciale propria aplicație de mesagerie instant

HotNews.ro
Dragon by STS, Foto: Hotnews
Dragon by STS, Foto: Hotnews

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis, în această lună, mai multor utilizatori invitație prin e-mail pentru a testa o nouă aplicație, au sesizat către HotNews.ro unii cititori. Denumită Dragon, aplicația de mesagerie instant are o identitate vizuală apropiată de browser-ul web Mozilla Firefox și poate fi testată de cei care dețin terminale cu sistem de operare Android.

HotNews.ro a solicitat STS să precizeze dacă această aplicație le aparține într-adevăr, care sunt motivele dezvoltării acestei aplicații, care au fost criteriile de alegere a utilizatorilor invitați să testeze aplicația și când va fi disponibilă în magazinul de aplicații Google Play.

Fără a răspunde punctual întrebărilor HotNews.ro, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis vineri, 19 aprilie, următoarele precizări:

„Aplicația la care faceți referire este testată de Serviciul de Telecomunicații Speciale ca o alternativă la soluțiile de mesagerie electronică instant, existente pe piață în acest moment, în vederea utilizării în mod exclusiv de către beneficiarii prevăzuți de Legea nr. 92/1996 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Telecomunicații Speciale, cu modificările și completările ulterioare.„, a precizat STS.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) este organul central de specialitate, care controlează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile publice din România și pentru alți utilizatori prevăzuți de lege.

STS are structură militară și face parte din sistemul național de apărare.

Beneficiarii serviciilor sale, potrivit legii 92/1996 sunt:

– Parlamentul României

– Președinția României

– Guvernul României

– Instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice

– Administrația publică centrală și locală și/sau unitățile aflate în subordinea, în administrarea sau sub autoritatea acesteia care desfășoară activități de interes public național

– Autoritatea judecătorească:

– Înalta Curte de Casație și Justiție

– Ministerul Public

– Consiliul Superior al Magistraturii

– Curtea de Conturi

– Curtea Constituțională

– Organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro