Sari direct la conținut

Efectele cazului Badin. B1 TV, decizie in premiera pentru televiziunile din Romania: toti ziaristii vor depune o declaratie de interese

HotNews.ro

Oficialii postului de televiziune B1 TV anunta intr-un comunicat ca le cere tuturor ziaristilor, angajati si colaboratori, o declaratie de interese in care sa arate daca acorda consultanta sau alte servicii politicienilor, partidelor si altor categorii de persoane publice. Anuntul B1 TV vine dupa ce DNA a anuntat ca Andrei Badin, angajat al televiziunii, este urmarit penal pentru ca ar fi luat mita 5.000 de lei de la baronul PSD Adrian Duicu pentru a nu face publice informatii despre afacerile familiei Rovanei Plumb.

Ziaristii B1 TV trebuie sa anunte, practic, orice forma de colaborare cu persoane publice, demnitari, partide politice sau companii care ar putea sa incalce codul deontologic sau care ar putea afecta independenta editoriala.

In randul breslei jurnalistice sunt notorii cazuri de analisti-invitati permanenti sau chiar ziaristi care au, in paralel cu emisiunile TV, si contracte de consultanta cu diversi politicieni sau companii.

Comunicatul integral al B1 TV:

In continuarea informarii trimise anterior si ca urmare a comunicatului de presa emis intre timp de catre Directia Nationala Anticoruptie prin care se confirma demararea procesului de urmarire penala in cazul jurnalistului Andrei Badin, B1 TV isi reafirma decizia de suspendare a acestuia din emisiunile postului nostru de televiziune.

De asemenea, B1 TV va solicita tuturor jurnalistilor sai precum si personalului cu atributii editoriale, angajati sau colaboratori, sa depuna o declaratie de interese in care sa precizeze daca acorda, direct sau indirect, consultanta sau orice alt tip de servicii, pe baza unui contract sau fara contract, politicienilor, partidelor politice, functionarilor publici, demnitarilor sau altor categorii de persoane fizice si juridice, relatii de colaborare care ar intra in contradictie cu prevederile codului deontologic al jurnalistilor sau cu legile in vigoare, sau care le-ar putea afecta independenta deciziilor editoriale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro