Sari direct la conținut

Euro si dolarul au inregistrat scaderi istorice

Realitatea TV

Euro a fost cotat la 39.416 lei, iar dolarul la 30.222 de lei. Moneda americană nu a mai avut un asemenea curs din septembrie 2001, iar cea europeană de mai bine de un an, adică din 4 noiembrie 2003. Această evoluţie este provocată de recenta decizie a Băncii Naţionale de a lăsa liber cursul de schimb valutar.

Incă o şedinţa valutară in care leul s-a intărit. Aşteptările analiştilor economici s-au confirmat: cele două monede străine se devalorizează, iar oscilaţiile cursului valutar sunt greu de anticipat.

Ultimele cotaţii ale monedei europene par să confirme aşteptările din urmă cu o lună, cand se credea că euro va cobori pană spre 38.000 de lei. Specialiştii cred că deprecierea inregistrată de cele două monede străine este un moment bun pentru a cumpăra valută.

Insă un asemenea risc nu şi-l pot asuma decat cei care vor un potenţial caştig pe termen lung. Specialiştii spun că fixarea necontrolată a cursului va duce la aprecieri şi deprecieri consecutive ale leului, greu de anticipat, in funcţie de intrările şi ieşirile libere de valută in Romania.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro