Sari direct la conținut

Europenii vaccinați cu AstraZeneca ar trebui să poată intra în Statele Unite (comisar european)

HotNews.ro
Thierry Breton, comisarul pentru piața UE, este responsabil și de industria de apărare, Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / Profimedia Images
Thierry Breton, comisarul pentru piața UE, este responsabil și de industria de apărare, Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / Profimedia Images

Europenii vaccinați cu serul AstraZeneca ar trebui să poată veni în Statele Unite în noiembrie, deși acest vaccin nu este recunoscut de Agenția Americană a Medicamentului, a declarat luni comisarului european Thierry Breton pentru AFP.

Casa Albă a anunțat cu puțin timp înainte de ridicarea interdicției de călătorie de la „începutul lunii noiembrie” pentru toate persoanele care vin din străinătate cu condiția ca acestea să fie complet vaccinate împotriva Covid-19.

„Asta priveşte ansamblul persoanelor inoculate cu vaccinuri care sunt recunoscute de FDA”, a explicat Thierry Breton, însărcinat cu coordonarea aprovizionării UE cu vaccinuri anti-COVID, care s-a întreţinut cu coordonatorul luptei împotriva pandemiei de la Casa Albă, Jeff Zients.

„Mi-au spus că pentru celelalte vaccinuri, în special pentru AstraZeneca, va decide agenția lor de sănătate, dar semnalul părea să fie pozitiv și optimist”, a adăugat Breton.

„Ceea ce am înțeles din discuțiile pe care le-am avut este că el era încrezător și că era responsabilitatea agenției de sănătate, dar având în vedere datele disponibile (cu privire la vaccinurile recunoscute de autoritățile europene de sănătate), el nu avea nicio îngrijorare”, a explicat el.

Călătorii care provin din străinătate vor trebui să se testeze înainte de călătoria în SUA şi să poarte măşti, urmând să fie pus în practică un sistem de monitorizare a contactelor, a declarat coordonatorul luptei împotriva pandemiei de la Casa Albă, Jeff Zients.

Acest sistem de monitorizare va fi pus în practică de companiile aeriene, care vor trebui să colecteze informaţii ce vor permite contactarea călătorilor, a precizat el.

Washingtonul ridică astfel restricţii care datează din martie 2020 şi care îi vizează pe călătorii care provin în special din Uniunea Europeană, Marea Britanie sau China, dar care mai târziu s-au aplicat şi Indiei sau Braziliei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro