Sari direct la conținut

Faze Tari: Olandezii dezvolta o flota de drone care aduna excrementele de caine; Un canadian se auto-pedepseste cu instrumentele de tortura pe care le colectioneaza; S-a "angajat" clocitoare pentru 21 de zile;

HotNews.ro
Faze Tari, Foto: Colaj foto
Faze Tari, Foto: Colaj foto

Caini care primesc anti-depresive atunci cand sunt lasati singuri acasa. Cat de mult ii afecteaza. Nevoiti sa plece la munca, stapanii le administreaza anti-depresive patrupedelor pentru a le diminua suferinta. Declaratia a fost facuta de conservatoarea britanica Rebecca Pow, care sustine ca foarte multi stapani le administreaza medicamente cainilor lor pentru a-i calma in orele in care acestia sunt plecati de acasa. Conservatoarea a declarat ca patrupedele, care sunt lasate singure acasa pentru multe ore, intra in depresie. „Vedem des caini inchisi in locuinte pentru cateva ore, tocmai de aceea foarte multi sufera de probleme psihologice. Veterinarii le administreaza Valium pentru a-i calma”. Specialistii nu interzic utilizarea medicamentului, ci spun ca acesta este folosit pentru a trata diferite probleme psihologice precum anxietatea produsa de separare, sindromul de intestin iritat si sindromul cainelui agitat, anunta Stirile ProTV.

Un canadian se auto-pedepseste cu instrumentele de tortura pe care le colectioneaza. Canadianul a folosit peste 220 de instrumente de tortura pe propria-i piele, iar acum doreste sa doboare recordul. Steve Santini este cel mai mare colectionar de arme de tortura din lume. Barbatul isi pastreza bizara colectie chiar in locuinta sa din Ontario, Canada, noteaza jurnalistii de la Metro. Colectionarul este pasionat de instrumentele de tortura folosite in Antichitate si nu rateaza ocazia de a le folosi. Din colectia sa nu lipsesc ghilotinele, bicele sau presa pentru degete. Barbatul obisnuieste sa testeze pe propria-i piele instrumentele de tortura. „Cand am testat prima data presa pentru degete, m-am simtit inconfortabil, insa dupa un timp degetul mi-a amortit. Acesta ar fi fost un semne de avertizare pentru a ma opri, dar, in schimb, am apasat si mai tare. Astfel, am facut durerea mai agonizanta pentru mine. Da, si asa mi-am rupt degetul.” Cel mai dureros instrument, dupa parerea sa, este „zdrobitorul de fluiere al picioarelor”. „Acesta strange incet, dar puternic, fluierul piciorului. Am trei versiuni diferite ale acestui instrument in colectia mea, insa toate imi dau fiori pe sina spinarii”, relateaza Stirile ProTV.

O descoperire uimitoare a savantilor. Plantele pot auzi pradatorii. Cei mai multi oameni cred ca diferenta semnificativa dintre plante si animale este ca ultimele sunt creaturi inteligente, iar plantele sunt pur si simplu vegetative. Totusi, exista din ce in ce mai multe dovezi care sustin ca plantele sunt mult mai complexe decat se credea anterior. Una dintre aceste trasaturi este abilitatea de a auzi, altfel spus, de a capta vibratii din mediul exterior, care le ajuta in strategiile de aparare. Savantii cunosteau ca undele sonore au efect asupra germinatiei si cresterii plantelor, dar cercetatorii de la Universitatea din Missouri, Rex Cocroft si Heidi Appel, au dorit sa afle daca plantele simteau vibratiile produse de insecte si alte organisme care se hranesc cu acestea. Acestia au inregistrat sunetele facute de mancatul omizilor atunci cand se hraneau cu frunze de Arabidopsis thaliana, specie inrudita cu mustarul. Appel a precizat ca „daca o omida mananca numai plante care produc ulei de mustar se pot otravi daca nivelurile sunt prea mari”, noteaza Descopera.ro.

Olandezii dezvolta o flota de drone care aduna excrementele de caine. O companie specializata in produse pentru caini si un dezvoltator de drone colaboreaza pentru a crea o flota de drone care sa adune excrementele de caine de pe strazile din Olanda. Operatiunea va fi realizata cu ajutorul unor drone care vor survola orasele si a unor roboti care vor aduna resturile animale. Potrivit reprezentatului Tinki, compania care lucreaza la dezvoltarea acestui sistem, dronele aeriene vor fi dotate cu camere si tehnologie care detecteaza energia termica. Ele vor transmite prin GPS coordonatele excrementelor pe care le gasesc, creand o harta, iar apoi se va veni la sol cu un robot care va curata zona in functie de aceasta harta. Ideea crearii flotei ce curatare a resturilor animale le-a venit celor de la Tiki dupa ce au constatat ca, desi o parte dintre proprietarii de caini aduna dupa animalele lor, multi altii nu o fac, scrie Libertatea.

S-a „angajat” clocitoare pentru 21 de zile. Artistul francez Abraham Poincheval (44 de ani) este prima closca umana care vrea sa aduca pe lume 12 pui de gaina, la un muzeu. Dupa ce a petrecut 10 zile intr-un bolovan pentru a intelege cum gandeste piatra, artistul va cloci timp de 21 de zile 12 oua si nu va lua pauza decat 30 de minute pe zi. El va fi atent ca umiditatea sa nu fie redusa la nivelul oualor, iar temperatura sa fie de 37,5 grade Celsius, fara fluctuatii mai mari de un grad Celsius, anunta Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro