Sari direct la conținut

Fostul ministru PSD al Comunicațiilor, Bogdan Cojocaru, a ajuns consilier personal al președintelui ANCOM, Sorin Grindeanu

HotNews.ro
Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicatiilor, Foto: Arhiva personala
Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicatiilor, Foto: Arhiva personala

Fostul ministru PSD al Comunicațiilor, Bogdan Cojocaru, care a fost remaniat anul trecut de la conducerea acestui minister, după 10 luni de mandat, a fost angajat în data de 11 februarie în funcția de consilier personal la cabinetul președintelui ANCOM, Sorin Grindeanu. Anul trecut, tot sub mandatul lui Grindeanu, în ANCOM au mai fost angajate Alina Popa, fost purtător de cuvânt al Guvernului Grindeanu, și Laura Carmen Zgonea, actuala soție a lui Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaţilor.

  • Începând cu data de 11 februarie 2019, domnul Cojocaru Petru-Bogdan este angajat în funcția de consilier personal la cabinetul președintelui, fiind numit la propunerea preşedintelui ANCOM, conform Ordonanței Guvernului nr. 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administrația publică centrală, aprobată prin Legea nr. 760/2001, cu modificările şi completările ulterioare.”, au precizat miercuri pentru HotNews.ro oficialii autorității de reglementare în Comunicații (ANCOM).

Bogdan Cojocaru a fost remaniat în luna noiembrie 2018 de la conducerea Ministerului Comunicațiilor, în locul său fiind numit Alexandru Petrescu. Înainte de a fi ministru al Comunicațiilor, Bogdan Cojocaru a fost șeful organizației Tinerii Social Democraţi (TSD) Iași și consilier județean. Cojocaru este absolvent al Facultății de Informatică din Iași și este manager în cadrul iSys Professional, un furnizor de servicii de monitorizare parcuri auto.

În conferința de final de mandat, Bogdan Cojocaru a subliniat că în cele 10 luni cât a condus Ministerul Comunicațiilor a reușit să lanseze apeluri în valoare de peste 420 milioane de euro, dintr-un total de 532 milioane euro fonduri UE alocate acestui Minister.

Pentru detalii citește: VIDEO Bogdan Cojocaru, ministrul remaniat de la Comunicații, întrebat dacă îi este frică de DNA, după ce a dat drumul la proiecte de sute de milioane de euro: Nu am nicio temere!

  • Ce alte angajări s-au făcut în mandatul lui Sorin Grindeanu la conducerea ANCOM: Venitul mediu net este de 8.851 lei

Tot în mandatul lui Sorin Grindeanu la conducerea ANCOM au mai fost angajate anul trecut, prin concurs, în această autoritate și Alina Popa (fostă jurnalistă Antena 3 și apoi purtător de cuvânt al Guvernului Grindeanu) și Laura Carmen Zgonea, actuala soție a lui Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaţilor, exclus din PSD în 2016 după ce i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, potrivit EVZ.

De notat că fosta soție a lui Valeriu Zgonea, Cristina Zgonea, este Șef Serviciului de reglementare – direcția juridică în ASF (Autoritatea de Reglementare în Comunicații).

După excluderea din PSD, Valeriu Zgonea, inginer de căi ferate, a ajuns să reprezinte Institutul care gestionează domeniile de internet .ro la conferințe internaționale.

Întrebați de HotNews.ro câte angajări s-au făcut în ANCOM, de când la conducerea autorității a venit fostul premier Sorin Grindeanu, și el exclus din PSD, în urma neînțelegerilor cu Liviu Dragnea, oficialii ANCOM au precizat următoarele:

  • În perioada 7 noiembrie 2017 – 11 februarie 2019, s-au angajat prin concurs 76 de persoane, iar 9 persoane au fost angajate prin numire în cadrul cabinetelor preşedintelui şi vicepreşedinţilor. Astfel, la data de 31 ianuarie 2019, Autoritatea avea un total de 660 de angajați, venitul mediu net valabil la aceeaşi dată fiind de 8.851 lei.„, au precizat miercuri, 20 februarie, pentru HotNews.ro oficialii ANCOM.

Salariul lui Sorin Grindeanu la ANCOM – peste 35.000 de lei, începând din ianuarie 2019

Salariul lui Sorin Grindeanu în funcția de președinte al autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) a crescut la peste 35.000 de lei, începând din luna ianuarie 2019, după ce președintele Iohannis a promulgat în luna noiembrie 2018 legea care modifică procedura de numire şi de demitere a conducerii acestei autorități. Salariile tuturor angajaților ANCOM vor crește în acest an, conform bugetului de venituri și cheltuieli transmis în Parlament, a spus în luna decembrie 2018 fostul premier. Autoritatea avea în conturi peste 1 miliard de lei anul trecut, datorită excedentului acumulat în ultimii 10 ani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro